Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-11-2017, 13:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 13 november 2017 om 15:52 uur. 

Rover-Zoetermeer krijgt veel bijval vanuit de politiek

ZOETERMEER - Lightrailverbindingen, station Zoetermeer als OV-knooppunt en een koppeling tussen buslijn 170 en Rnet 400: Rover-Zoetermeer heeft veel wensen voor de toekomst van het regionale openbaar vervoer.Tijdens het verkiezingsdebat dat de Rover-afdeling organiseerde, bleek de plaatselijke politiek op hetzelfde spoor te zitten.

Op donderdagavond 2 november verzamelden enkele tientallen belangstellenden zich tijdens het verkiezingsdebat dat Rover-Zoetermeer organiseerde als voorloper op de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Lijsttrekkers van VVD, Groen Links, PvdA, SP, D66, CDA, Lijst Hilbrand Nawijn, Zo Zoetermeer en Directe Democratie Nederland bogen zich over verschillende wensen van Rover-Zoetermeer.

De partijen waren eensgezind en zagen een aantal duidelijke verbeteringen voor het plaatselijk openbaar vervoer voor zich: meer Park & Ride voorzieningen, optimalisering nachtnet naar Den Haag en Leiden, ontsluiting van de wijken Rokkeveen en Noordhove , meer aandacht voor de verkeersveiligheid, meer fietsoplaadpunten, aanvullend taxivervoer van en naar het station en zomers vervoer naar Scheveningen.

Rover-Zoetermeer is tevreden met de uitkomst van het debat en wil graag inzetten op een nauwere samenwerking met politieke partijen om het openbaar vervoer naar een (nog) hoger plan te trekken.F.F.W. Beijerling | 14-11-2017
"Sweet Lake City." -- Over de naamgeving van Zoetermeer is veel geschreven. Een logische verklaring is, dat een meer de naam van het riviertje Zwiet is gegeven: Zwietermeer. Dit moet dan later verbasterd zijn tot Zoetermeer, een naam die op de nederzetting is overgegaan. Naderhand, toen de nederzetting belangrijker werd dan de waterplas is de naam van het meer veranderd in Zoetermeerse meer. (Bron: http://www.oudsoetermeer.nl/website/historie/bewoners.html)

Voogd | 14-11-2017
Ja, Sweetlake City dat kan niet, alleen zomers naar Scheveningen willen. Winters is het daar ook leuk.


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

 - Volgend weekend geen treinverkeer tussen Woerden en Den Haag


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017

 - Geen trams door slechte staat van de sporen - 1 reactie

 - SP Limburg bezorgd over toename inzet vrijwilligers in OVGelezen: 336 keer.