Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
goeverneurlaan1951
 Mail deze pagina      Ab heijster | 5-11-2018
Gouverneurlaan daar heb ik ook gewoond dicht bij de poort met al mijn vrienden de Kapaza ik werkte bij Niko roderijs was 14 jaar had het wel naar mijn zin .en s`avonds naar de poort. Hans van der waart Aad van Es Wim van Diggelen en Wim Wouters Tommie kuik en alle meisjes was wel gezellig met elkaar ik woon nu in Loosduinen goetjes Ab.

anita | 28-10-2018
Wat leuk al deze berichten.Ik ben in 1955 geboren in de oltmansstraat.Vele namen van winkels heb ik al voorbij zien komen.Prachtig. Vooral op de Goeverneurlaan. Ik herinner me ook nog een dierenzaak halverwege deze laan waar we vaak gingen kijken naar de aapjes in de etalage.

Nogmaals doei | 8-10-2018
Ik zie liever Wim deze site managen. Waar is Wim? Toch niets de hand h?? Begin me toch zorgen te maken!
Zonder Wim gebeurt hier ook geen ene malle moer.

Henry De vries | 8-10-2018
De familie jesse had er een behangzaak en twee kinderen Jan en ria .Ik ben op zoek naar Jan Jesse wie heeft informatie voor mij . Hij is mijn biologiche vader

Jaap Groothof | 7-7-2017
Na een Lange tijd nogmaals Hier terug gekomen. Sinds 1951 woon in de V.S. Ijstaria Indie was mijn Vader``s zaak Is er nog iemand die ca 1950 in de Buurt van Goeverneurlaan 529 woonde? Zou graag van U willed Horen, mijn email address is: groothof1@gmail.com

Ruud Poortier | 25-6-2017
herstel: Allard Piersonlaan.
(55 jaar geleden gooide ik die twee ook al door elkaar...)

Ruud Poortier | 24-6-2017
@ John Bom
hk. Aarnout Drostlaan!

Peter Heije | 24-6-2017
Ik ben geboren in 1951 in de Antheunisstraat bij mijn grootouders de familie Waanders.
Mijn opa verhuurde in de jaren 50 trapauto`s hiermee kon je dan een blokje omrijden via de Gouverneurslaan.

john bom | 7-6-2017
Ja, de Wigwam. Menig patatje met mayo gescoord daar. En ja ook niet vergeten daar aan de overkant (gouverneurlaan hk....?) had je nog een slijterij. Dat kleine manneke wat de bestellingen op de fiets thuis bracht.

Ruud | 5-6-2017
Mis nog de Wigwam , patattentje tussen goeverneurlaan en jan ten brinkstraatOp dezelfde plek, hoek goeverneurlaan slagerij de Jong, paardenslager en slagerij van Olphen. Aan de overkant van de goeverneurlaan zat een boekwinkeltjes en een reisbureau . Richting Lorenzplein een kapsalon en een kruidenierswinkel Bogaard oud Daar kon je nylonkousen laten repareren. Verder de parfumeriewinkel van Moody. Zal nog wel e.e.a vergeten zijn

john bom | 5-2-2016
Sia van leeuwen. Ben jij niet getrouwd met Lex, die gewerkt heeft bij
D-L-M?

Robert van den Heuve | 5-1-2016
@mona dakona .. ik ben om de hoek geboren in de Antheunisstraat. Ik kwam regelmatig bij IJzerhandel Van Leeuwen. Je vraagt hoe de sfeer was ? Ik kan je vertellen: geweldig! Het waren destijds heel innemende mensen, altijd voor een praatje bereid en je werd altijd netjes geholpen. Kan me nog goed herinneren. ik zal het nooit vergeten en dat is toch al zo`n 55 jaar geleden, ik kwam er voor een tubetje Velpon (Wie kent het nog?) :) We en ik denk dat dat dan met jouw oma moet zijn geweest zo gezellig aan het kletsen, dat toen we zeiden, nou tot ziens, je oma zei ...... wel even dat tubetje Velpon afrekenen ..... lol :) Ze waren echt begaan met klanten en zoals wel blijkt zo gezellig, dat je soms weg wilde lopen en niet eens meer wist waarvoor je gekomen was .....

Marcel | 28-10-2015
Leuk om dit te lezen. Ik ben van 1964 heb eerst in de Alberdingk thijmstraat gewoond en vanaf 1974 jockbloetplein twee hoog boven het postkantoor. Op vrijdag kaartjes kopen bij ome Cor voor ADO en op zondag in de rij staan Gerda en Peter voor een sateschotel. Heerlijke jeugd daar gehad. Recht voor zijn raap mentaliteit😀

Sia v. LEEUWEN | 20-7-2015
Als ik al deze reacties lees gaat mijn hart weer open, wat was het een heerlijke buurt .
Ik heb zelf in de winkel gewoond van, v. leeuwen op het Jonckbloetplein en heb er heel veel plezier gehad b.v. het rolschaatsen op het midden van het plein met vele andere kinderen en zo waren er vele herinneringen uit het jaar 1951 tot 1958.
Ik lees dat deze foto niet uit 1951 is maar ik herinner mij dat het plein wel zo was, heeft iemand dan een foto uit een eerdere tijd misschien, dat zou natuurlijk ook heel mooi zijn.

mona dakona | 20-7-2015
Kan iemand vertellen over de winkel waar ijzerwaren op de gevel staat die was n.l van
Mijn opa maar helaas heeft mijn moeder nog weinig foto`s van de winkel
Kan iemand vertellen hoe die winkel was?
En wat voor sfeer was er?
En heeft iemand misschien nog foto`s?

Anneke van der graaf | 15-6-2015
Mijn grootouders hebben in de van zeggelenlaan 63 gewoont,Als kind kwam ik graag bij hen.
Je kon spelen voor het huis en in het plantsoen.Heel erg leuk, dat zovelen een goede herinnering hebben aan deze wijk.
Woon alweer jaren in Canada maar de jaren 50 in Den Haag hebben mij wel gevormd.
leuke site!

lambert | 27-4-2015
Die boompjes van 1951 waren inmiddels flinke bomen geworden. Nu zijn ze weg en ziet de laan er net zo kaal uit als in 1951.

E. Paridon | 27-4-2015
Ja, goede herinneringen aan die laan. Geboren in de Minckelerstraat; achter het Rembrandt theater dat nu AH is. Ik herinner me nog het filiaal van Florencia op de hoek van de van Musschenbroekstraat; de ijsjes die ik daar gehaald heb, zijn niet te tellen! Je herkent het daar haast niet meer terug...... Ik loop er nog wel `ns doorheen; ik woon al jaren in Rijswijk. Vooral de Roy Rogers-cowboyfilms in het Rembrandt theater herinner ik me goed. Bij de tabakswinkel die toen op de hoek van de Genestetlaan zat, heb ik van mijn moeder `ns een jong katje mogen uitkiezen uit het nest dat een zwerfkat bij hen `achtergelaten` had. Ik herinner me m`n jeugd in die tijd als fijn en gezellig!

Voogd | 19-2-2015
Lees de reactie van mevr. Schmitz d.d. 26-11-13. Beschermd stadsgezicht. Zo! Dan is dat mogelijk pas zo geworden nadat velen hun ramen met glas in lood sloopten en bijna allemaal door verschillende ontwerpen vervingen? En de onderpuien! Iedere winkelier heeft zijn eigen invulling gemaakt. Weg Berlage-eenheid. In Amsterdam is men in dezelfde wijken vele malen strenger.

Ruud Poortier | 17-2-2015
@ Ineke
Ik woonde in 1959 Piet Paaltjensstraat hk Linnaeusstraat, boven de winkel van Klarenbeek. We zouden elkaar dus gekend moeten hebben, maar er komt geen fotootje bij me boven. Ben van 1951.

Ineke Wassenaar | 17-2-2015
Fantastisch dit. Ik ben in 1955 geboren op het Jonckbloetplein 35. Derde etage op de hoek en dus boven de coop. Ik weet nog hoe prachtig ik het vond om uit het raam te kijken naar de politieagent die aan het eind van de middag zijn stopbord midden op het plein opzette. Dat ding werd bewaard in een soort kist bij de telefooncel. Toen al een "druk" kruispunt dus. In 1959 naar de Linnaeusstraat verhuisd, tussen de Piet Paaltjensstraat en de Haverschmidtstraat in.

Rene van der Waard | 24-9-2014
De Goeverneurlaan was ik heel trots op de bios aan het einde Rembrand was zijn naam veel film in gezien de meeste cowboy film.

In de Capadosestraat ben ik geboren ook in die straat was ik trost , de naam van Mijn broer Hans zijn bende zijn straat terreur staat nog steeds boven de poort Capasa prachtig oude namen verroesten niet . zoals onze herinneringen ver weg in de tijd.

Helaas nu is het bijna verpauperd mijn straat mijn buurt mijn leven toen met mijn ouders broers en zusters daar ben ik gevormd door mijn dierbaren en vrienden .

Peter Deege | 20-1-2014
Ik ben in 1946 geboren op de Goeverneurlaan 190. Heb daar tot 1974 gewoond. Ik ben op de Bilderdijkschool geweest.

Even een reactie op het bericht van Truce Schmitz 26-11-2013. De ruiten en glazenzaak was van Lll en de brillenzaak was van KOK. De zoon van Kok heeft toen de zaak overgenomen en volgens mij later neuroloog geworden.

Bep Hiddes | 17-1-2014
10 mei 1940 gingen mijn ouders verhuizen naar de Goeverneurlaan 625
bijna op de hoek van de Van Zeggelelaan, schuin boven het cafe, ik heb er gewoond tot 1961, toen trouwde ik en kreeg een inwoning op 605. Voordat de tram hier reed, lijn 4, was er een busverbinding.

Dick.Koolstra | 16-12-2013
Wat mij het meeste binnenschiet waren de oudejaarsnachten en het optreden van de politie tegen de ondeugende jeugd.Heb mijn klasgenootjes als klaar-over in de bocht bij het hildebrandplein bij de kroeg helpen oversteken.Woonde zelf in de Hugo Verrieststraat en kijk met veel plezier op mijn jeugd rond 1954 terug.En naar Roy Rogers in het Rembrand theater,de ijssalon en het cafetaria en Lenta Het was volgens mij een betere tijd als nu met alle agressie en geweld.

Ruud Poortier | 14-12-2013
@ Theo Steijn
Kijk eens op de Haagse beeldbank en tik Lorentzplein in, (haagsebeeldbank.nl). Daar vind je wellicht foto`s die je zoekt.

Theo Steijn | 13-12-2013
Ik heb tot 1956 in van Musschenbroekstraat 256 gewoond.
Heb na de oorlog meegemaakt dat de van Musschenbroekstraat, Lorenzplein en de andere aantakkende straat van een nieuwe riolering en van asfelt werden voorzien. De trambaan werd in de beton aangelegd.
Op de hoek Musschenbroekstr. en het Lorenzplein was een bibliotheek, werd later kantoorboekhandel. Het Lorenzplein met het Rembrandttheater, wat later een supermarkt werd.
Helaas heb ik er geen foto`s van.

Truce Schmitz | 26-11-2013
De Goeverneurlaan is nu beschermd stadsgezicht. daar hebben wij met ons bureau nog aan meegewerkt. De vele namen en winkels die hierboven genoemd worden ken ik nog allemaal. Mijn vader had een etalage in het Rembrandt theater daar draaide dan Roy Rogers en Rin Tin Tin Wij huurden ook altijd zo`n schitterende trapauto voor een paar uur op de Goeverneurlaan. Daar verkochten ze ook allemaal huishoudelijke artikelen. Bij Electra kon je muntjes voor de gasmeter kopen. Vincent ik denk dat ik jou oma ontmoet heb want je ome Cor die had de sigarenwinkel. Ik heb haar bij een bijeenkomt georganiseerd door Leo en Janny Olffers kantine van de voetbalclub Laakkwartier ontmoet. Zij zat bij mijn moeder aan tafel. Vishandel Graetz, waarvan de zoon die bij mij in de klas zat is verongelukt en bakker Glimmerveen had die heerlijke van Kelder hazelnoot gebakjes. De hengelsport winkel op de Goeverneurlaan en de duivenwinkel, de IIssalon en de bloemenstal herinner ik mij op de van Zeggelenlaan en de boekenwinkel/bibliotheek op de van Zeggelenlaan. De Oranjekerk en de kerk die in brand stond bij de Isingstraat. De groenteboer Vergeer in de Antheunisstraat is er nog steeds maar nu zijn zoen die net op zijn vader lijkt. De melkman en de Sierkan die er was. Juffrouw Koffman en jufrouw Houwelingen van de Gerth van Wijkschool de heer Albers. De tandarts praktijk Jap Tjong daar zit nu zijn zoon in en Elga bestaat ook nog steeds met zijn elektrische aparatuur. De slager Rling met nog een slager op het andere hoekje. Een klein fitezaakje in de garage in het straat je bij de slagers. Lieverink, lampen. Een brillenzaak Lll dat vonden wij altijd zo`n rare naam. Deze man had ook zijn naam veranderd. De kauwgomballen automaat op de Goeverneurlaan richting Lorenzplein die je zo kon laten springen. waar mijn vader absoluut niet blij mee was. Ooit eens dat ze allemaal over straat rolden. Nog kan ik uit oude automaten veel kauwgomballen uithalen en kan ik het niet later om te proberen. Alle priktollen die wij niet meer mochten kapot beuken omdat ouders dan bij mijn vader in de winkel kwamen klagen. Hij ze verkopen en wij, mijn broer en ik ze kapot beukte. Billy Panama die mijn vader had uitgenodigd voor de jojo wedstrijd en vele die daardoor gte laat op school waren. De toeter met het vloeitje. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan ;-)
Groeten Truce

Truce Schmnitz | 26-11-2013
Hallo allemaal,

Heel leuk om dit allemaal te lezen en ik heb op de Goeverneurlaan/Antheunisstraat gewoond. Mijn vader had daar en in Delft de speelgoedzaak Wonderland. Deze naam heb ik jaren geleden overgenomen voor mijn Atelier/Galerie Wonderland. Heb ook in de Withuisstraat op de lagere school gezeten Gert van Wijkschool. Mijn moeder woont er nog steeds en kom dus nog veel in Den Haag. Heb onlangs ook de dame ontmoet die een sigarenwinkel tegenover de banketbakker bij de Genestetlaan had ontmoet. Ook daar gingen wij wel eens snoep kopen. Ook in de snoepwinkeltje in de Capadosestraat daar kon je voor een cent aan de draaischijf draaien dat was als je niet kon kiezen. Bijvoorbeeld een schuimblok of veterdrop. Een stroopsoldaatje kosten wel 5 cent. Groeten Truce.

hoppenbrouwers | 21-11-2013
op het bericht van 4-7 joop hoppenbrouwers,
ik heb een joop hoppembrouwqewrs gekend en die was chauffeur bij verkade
kan dat familie zijn? ik heb ook een tijdje bij verkade gewerkt.
bovendien heb ik ook op de gouverneurlaan gewoond.

Ja dat klopt! Dat was mijn vader. Heeft - geloof ik - 45 jaar bij Verkade gewerkt. Helaas overleden in 2009 en woonde bij ons in Culemborg.

Joop Hoppenbrouwers - Culemborg

j.de zwart | 26-10-2013
op het bericht van 4-7 joop hoppenbrouwers,
ik heb een joop hoppembrouwqewrs gekend en die was chauffeur bij verkade
kan dat familie zijn? ik heb ook een tijdje bij verkade gewerkt.
bovendien heb ik ook op de gouverneurlaan gewoond

Hans van der Waard | 21-7-2013
Ook ik heb ongeveer 25 jaar in Capadosestraat gewoond. Ben in 1947 op nummer 252 geboren en enkele jaren later naar nummer 254 verkast. Pal boven het snoepwinkeltje, waar je voor een paar centen een "schat" kon kopen.
Zat op de Withuysschool op de lagere school.
Waren wel aardig berucht en bekend in de buurt, leuke tijd gehad, denk er vaak aan terug.

joop hoppenbrouwers | 4-7-2013
Geboren op de Van Zeggelenlaan 234. Ben van 1950. Op school gezeten op de Alberdink Thijmschool. Later op de grafische school (Nieuwe Haven). In 1970 getrouwd en vertrokken in 1973 naar Culemborg - waar ik trouwens nog steeds woon met mijn kinderen en kleinkinderen. Was een prachtige tijd! Speelde altijd in de Van Vlotenstraat, achter de Van Zeggelenlaan.
Jammer dat de buurt zo achteruit gaat.

Jan Innemee | 14-5-2013
Leuk om te lezen wat deze foto los maakt bij mensen, ook bij mij. Ik woonde van ongeveer 1970 tot 1975 drie hoog op JBplein nr 50 in de hoek bij Bakker Boerma en slagerij Ger de Kroes en lag daar ook aan mijn Mini`s te sleutelen op straat. We hadden toen een mannetjeshond, een Cocker Spaniel genaamd Ollie en die was niet weg te slaan bij ome Cor de sigarenboer (ja je opa Vincent 12-3-2013)). Die had hem eens een keer een droppie gegeven (kregen de klanten ook altijd) en sinds die tijd kon hij niet voorbij de winkeldeur van ome Cor zonder een droppie. Later ging de zaak door dochter en man gerunt worden dacht ik maar je oma zie ik ook nog duidelijk voor me Vincent. Ook een vrouwtjes Spaniel op de hoek van de Gouverneurlaan had de aandacht van Ollie. Zodra dat beestje in bad was geweest en de hondjes kwamen elkaar tegen bij het uitlaten ging steevast de achterpoot omhoog tegen deze dame. De oudejaarswisselingen vergeet ik ook nooit meer. De bakkerij had een ventilatiesysteem wat op de ontluchting van de toiletten van de woningen boven de bakkerij uit kwam en stevast hing daar dan ook een nevel en lucht in huis zodat je geen oliebollen meer kon zien of ruiken zonder te gaan kokhalsen. Afplakken hielp niet, door de vette walm kwam de tape gewoon los. Aan de herrie van verkeer en tram wende je vanzelf, op een zondagochtend wakker worden en dan constateren dat er een vw-bus dwars door het zich recht onder mijn slaapkamerraam bevindende tramhuisje was gereden zonder ook maar wakker te worden, dat zegt al genoeg. Ja, dat cafetaria van Gerda en Peter (15-4-2012) was bekent bij mij en mijn vrienden Ruud Steegers (tevens mijn neef) en Martin Riem. Volgens mij hadden ze daarvoor ook nog dat kraampje bij het klooster aan de andere kant van de spoorlijn waar zich nu station Moerwijk bevindt. Ik herrinner mij nog de smaak van hun broodje "Lekkers" en het broodje "Verschrikkelijk" De eerste was een hamburger met echte satesaus, plakje kaas en gebakken uien, je vrat je vingers er bij op. Indien je nog plaats over had ging je voor de tweede, het vaste maagzuur wat Verschrikkelijk heette en ook zo lekker was. Een puntbroodje met aan de ene kant rosbief met een ei en aan de andere kant lever met een tartaartje daarop, uitjes en saus/zuur maakten het af. Prachtig toch dat een broodje in je herrinering blijft evenals je ouderlijk huis en ook dank zij deze site culenair vastgelegd kon worden. Ik woon tegenwoordig op het platte land van Noordholland en dat is toch wel een groot verschil maar niet minder leuk.

b hazelhorst | 17-3-2013
heb 20 jaar in de capadosestraat gewoond mijn zuster woont er al 60jaar
in de ouderlijk huis op de genestelaan heb ad Mansveld nog een sigaren zaak gehad mijn vader heb nog met bloemen en planten gestaan op de goeverneurlaan hoek van zegelen laan tegen over caf van groenewold

John van den Berg | 17-3-2013
Ja dat wordt wat de Goeverneurlaan is in de toekomst de belangrijkste weg omdat de Neherkade wordt open gebroken om een tunnel te maken onder de tramlijnen door wat de nieuwe plannen zijn ,maar ze hadden beter een tunnel door het Laakkanaal kunnen maken van af de Binckhorstlaan door middel van cassions en die laten af zinken in de laak dan hoeven ze ook geen overlast te veroorzaken alles kan vanaf het water en op de kade,s worden gefabriceerd en het verkeer kan gewoon door gaan .en de schepen die nu nog maar weinig door de Laak varen kunnen gewoon boven de tunnel varen en de woon boten die kunnen gewoon blijven dobberen.

Hans (Zoef) | 13-3-2013
Op het moment zijn er werkzaamheden aan de gang aan de weg. Een gedeelte is al gedaan en daar zijn de verkeerslichten verwijderd en komen waarschijnlijk ook niet meer terug, wat ik heb gehoord. Thans spreekt men al van de Goeverscheurlaan! In de wijkkrant stond al een oproep, wil iemand graag zichzelf doodrijden, doe dat alleen voor je zelf, maar spaar anderen.

Vincent | 12-3-2013
Wat enorm leuk deze oude foto! Mijn opa en oma hadden een sigarenwinkel op de Laan, ik lees in de reactie`s hier en daar dat jullie hem ook nog wel kennen, "ome Cor"!
Helaas is ome Cor niet meer onder ons, maar zijn vrouw, mijn oma dus, is er nog steeds en woont nog steeds in de wijk :)

John van den Berg | 16-2-2013
Tram lijn 2 is ooit de enigste tram geweest die in de buurt van de Jan van Beersstraat kwam hij kruiste de van Meursstraat via de Jonathanstraat naar de Potgieterstraat naar de toenmalige Slachthuiskade verder via de Stieltjesstraat naar de Calantstraat en verder over de brug richting binnenstad


John Bom | 12-2-2013
Al een tijdje niet meer gekeken op deze site. Het doet me elke keer weer goed, dat er zoveel mensen mee bezig zijn. Ja, de bladenkisok van juf....
En de verhalen nu van het scholencomplex Withuisstraat/Capadosestraat. Heb nog op de Mulo daar gezeten. Een paar namen Juf "Ootje". Juf Rustenburg (gaf Franse Les) en meneer Ling gaf o.a. Boekhouden, handelsrekenen. etc. Ik kwam ook de naam Hopstaken tegen. Heb nog een Frans Hopstaken gekend. Woonde in de Capadosestraat. Werkte toen bij bouwmaterialenhandel D.L.M. a/d vd Kunstraat.

Rob | 3-2-2013
Op Sylvia pronk wonende 282 Ik heb op 262 gewoond en wellict ken je er nog een paar Narda Hopstaken DE snoepboer e.d.
Rob

APH | 3-2-2013
@ John van den Berg
Klopt, er zijn 2 scholen gesloopt.
3 jaar geleden de school op de hoek Capadose- en Withuysstraat, daar is intussen nieuwbouw voor een VMBO van het Johan de Wit voor terug gekomen en in de afgelopen maanden is `t Age in de Bresterstraat gesloopt.

John van den Berg | 3-2-2013
Mijn vrouw heeft nog enkele jaren in de Capadose straat op een meisjes school gewerkt men noemde het de Spinasielyceum ze hadden daar in de kelder een cantine gemaakt en mijn dochter heeft daar ook op school gezeten .Die school bestaat niet meer heb ik laatst gezien is helemaal gesloopt.

Reckoner | 3-2-2013
Inderdaad, maar dat is ook bij veel andere locaties. Op de Arnout Drostlaan hoek Capadosestraat zat toen een muziekwinkeltje van Johan ....en nog wat. Die heeft dat toch nog even volgehouden. Maar was ineens weg. Verderop de sigarenwinkel van " de Neus".
Drogist Kabbedijk, vishandel Graetz, bakker Glimmerveen....we kunnen alleen er nog maar aan denken, toch?

Piet. | 1-2-2013
Ja dat was de waterbaas tegen over de capadoseschool.
Die verkocht ook snoep.Die snoepwaren waren toen nog voor oud-hollandse
prijsjes..in de vijftiger jaren..nou kost een Magnum ijsje 2 euro
Tja die buurt is wel veranderd in de bioscoop kan je alleen nog wat
boodschappen doen

Reckoner | 31-1-2013
Dat is ook zo, Piet, en wat dacht je van de geluktoffees. Was dat toen spannend als er een papiertje in zat. Dan mocht je wat uitzoeken.
Bedoel jij soms de waterbaas tegenover de Capadoseschool?

Piet. | 31-1-2013
Reckoner@ Ja bij de waterbaas duimdrop en dropveters kopen voor 5 cent.
Waar is de tijd gebeven bij Jamin 10 cent voor een ijsje.

Reckoner | 30-1-2013
..... Ook de vergane glorie niet vergeten, zoals de " snoepkeet " in de Capadosestraat.

Sylvia Pronk | 30-1-2013
Goeverneurlaan en Van Zeggenlaan ken ik zo erg goed, heb gewoond op de Capadosestraat 282, mijn ouders hebben daar meer dan 40 jaar gewoond. Om de hoek van Capadosestraat en Van Zeggenlaan een warme bakker van Rodenrijs. Tegenover ons huis een groentenzaak Het Paradijs van familie Aalsberg, dan had je ook nog een kleine kapperzaak en zuivelwinkel tussen van de Broekstraat....
Op de Goeverneurlaan naast Van Zeggenlaan was er een snackbar waar ik altijd wel patat ging halen.

Helaas is het niet meer wat het is geweest!

Reckoner | 30-11-2012
Werkte in de winkel van Jesse ook niet Felix Duijkers?
Die woonde zelf toen op de van Zeggelenlaan.

Cor Nieuw Vennep | 29-11-2012
@Guus Bogers. Ooit de prachtige eigen gekweekte tropische vogeltjes (paradijswida`s) van de heer Jesse gezien achter de winkel? Hij was daar Europees kampioen mee.

Guus Bogers | 29-11-2012
Wat ik mis in alle verhaaltjes is de bladenkiosk tegenover Rutges. Ik zelf haalde er vroeger wekelijks mijn tijdschriften. De lantaarnpalen zijn na de oorlog geplaatst voordat de laan werd geasfalteerd. Voorheen hing de verlichting aan een lijn bevestigd aan de gevels weerszijde van de straat. Zelf woonde ik op 523 boven lijstenhandel "Jesse" van 1943 tot 1966. Woon sinds die tijd in het mooie Friesland.

Joh. Verwijck | 28-11-2012
@ John v.d. Berg en Ruud Poortier. Aanvulling op straatnaamwijzigingen op 5 april 1943 op last van de Duitse bezetter: David Blesstraat naar Bakker Korffstraat. Jozef Isralsplein naar Thorn Prikkerplein. Jozef Isralslaan naar Thorn Prikkerlaan. Hier zijn ook HTM-vervoerbewijzen van (Turfmarkt - Thorn Prikkerlaan en omgekeerd). Op 19 mei 1942 werden de volgende namen van levende leden van het Huis van Oranje gewijzigd: Wilhelminastraat (DH) in Agathastraat (DH). Wilhelminastraat (L.) in Alidastraat (L.) en Julianastraat (L.) in Catharinastraat (L.). Op 14 mei 1945 werd dit door B & W weer teruggedraaid. Bron: Die Haghe jaarboek 1947, blz. 234.

Ferry Dekker | 27-11-2012
Leuk van al deze mensen de verhalen te lezen over Spoorwijk en Laakkwartier. Klasse.
Zelf ben ik van 1949. Heb 25 jaar gewoond op Laakkade hoek van Zeggelenlaan. Bij de heer
. Van Straaten viel de naam Borsboom. Dat was het zuivelwinkeltje hoek van Zeggelenlaan/
Pieterspastraat. Op de volgende hoek aan de van den Broekstraat zat toen de waterbaas of te wel Vege. Je kon daar een emmer heet water kopen voor een dubbeltje. Een geiser hadden we toen nog niet. Bekende winkels op de Goeverneurlaan waren toen o.a Hus, Succesbazar,
Lenta inderdaad, de viswinkel, Jamin en noem maar op.
In de Capadosestraat de kolenhandel Schouwenaar en even verderop bakker Rodenrijs.
Allemaal vergane glorie maar ik denk er nog steeds aan.
Ook heb ik nog 20 jaar gewoond in de Jan van Beersstraat hoek Genestetlaan. Kort voor daar de tramlijn werd aangelegd ben ik vertrokken naar Wateringen. Maar geregeld rij ik nog steeds door mijn oude buurt. Hoop van jullie nog veel moois te mogen horen.

John Bom | 3-10-2012
Natuurlijk Frans, hoe heb ik nou "Ome Cor" en zijn vrouw (en zijn dochter) kunnen vergeten. Ome Cor waar we altijd onze rook en andere waren haalden. Inderdaad als je bij Ome Cor binnen kwam, was je niet altijd een, twee drie weer weg. Had altijd wel nieuws over een en ander. Schitterende tijd hoor. En ja Garage de Wit met zijn skoda`s, toch? En op het hoekje van de Genestetlaan/ Jan Wapstraat "Dukaatkruidenier Boerefijn".

Ruud Poortier | 22-9-2012
@John
Klopt. Ik weet ze niet allemaal, maar de Da Costastraat (Zeeheldenkw.) heette Jan Pieter Heyestraat, de Spinozastraat (bij station HS) de Hendrik Doeffstraat, de Tobias Asserlaan (Zorgvliet) de Bollandlaan.

John van den Berg | 22-9-2012
Ruud Porter@Bedankt voor je speurwerk er hadden nog meer straten in Den Haag die om de zelfde reden waren veranderd maar volgens mij niet in Laakkwartier-Spoorwijk.

Ruud Poortier | 21-9-2012
@John
Sorry Frans, al ik je vr ben... De Capadosestraat heette in de oorlog Ary Prinsstraat, inderdaad omdat C. een jood was. Dat was een vreemde keuze, want Prins was minstens een generatie jonger dan al die andere schrijvers en dichters van Laakkwartier/Spoorwijk. Maar ja, wat wisten die landverrajers nou van cultuur...?

John van den Berg | 20-9-2012
Frans v/d Kruik @de Capadose straat had in de oorlog een andere naam dat moest van de bezetters had iets met de joden te maken ik ben die naam vergeten maar kan er niet achter komen hoe die toen was ,misschien is dat bij jullie familie nog bekent .

frans van der kruik | 17-9-2012
John, wat een geweldig rondje over het Jonckbloetplein .Wellicht ter aanvulling, tegenover slagerij de Hoed, links van Jamin was ook de tabakswinkel van ome Cor en zijn vrouw. Ome Cor was een joviale man, waar je ook graag kwam voor een praatje. Zelf ben ik in 1950 geboren in de Capadosestraat, inwonend bij mijn oma en opa, die trouwens in de Husfabriek werkte als banketbakker. In 1955 verhuisden wij naar de Janwapstraat boven garage de Wit. Jouw rondje over het plein was voor mij dus een feest van herkenning.

John van den Berg | 9-7-2012
Veel mensen weten het niet meer maar er lag ook nog een stukje Spoorwijk va de brug over de laak naar de Laakweg waar al die lage huisjes stonden met die rode pannen daken tot .Ook aan de andere kant van het slachthuis maar dat was geen Spoorwijk maar Laakkartier ,dat spul is toen allemaal gesloopt tbv de nieuwbouw er heb er zelf nog gewoont was een leuke volksbuurt ik denk dat er heel veel Hagenaars en ook Scheveningers.die daar hun roots hebben liggen .

Ruud Poortier | 16-4-2012
@Grada&Peter: ik herinner me een cafetaria `Gerda en Peter` op de hoogte van de Oranjekerk (zaliger nagedachtenis). Na de avond van CJV (zo.) en padvinderij (za.) gingen we daar loempia of slagroomwafel halen. Jaren 1965-1970 of zo.
@A.van Straaten: de naam Borsboom roept niets in me wakker, waarschijnlijk heette de zaak toch al Boerma toen ik er rondstapte.
Aan tandarts Rischen bewaar ik betere herinneringen dan aan Jap Tjong, die weinig deed om mijn tandjes heel te houden.

De Goeverneurlaan en het Jonckbloetplein hadden mooie winkels. Als je nu over de G. loopt, springen de tranen je in de ogen. Langs mijn vaste route lagen bv. Dielwart (herenkleding), Minnee (kantoorboekh.) Foks???., vd Kraats (vis),groentenman, Parfumerie Modern van mijn oom Bob, fotozaak Torn; na de vZeggelenlaan manufacturen Oussoren en elektro Lenta. De laatste zat er tot voor kort nog.

coos | 16-4-2012
Nog een leuke herinnering uit de winter 1943: mijn oma en opa woonden tweehoog op de ronde hoek Goeverneurlaan / van Zeggelenlaan boven De Gruyter & Zn. Op zondagmiddag zat ik er uren achtereen voor het raam uit te kijken naar een bus op buslijn T, die aan de overkant een halte had. Een van die bussen had een grote witte stip op het linker voorwiel, die bij het wegrijden steeds sneller ging ronddraaien.
Een kinderoog was gauw gevuld......zeker in die schrale dagen.

Stefan | 15-4-2012
@ Ruud Poortier: klopt inderdaad. Mijn oma heb ik ook wel eens over deze slager gehoord.

@ A. van Straaten: Rischen en Jap Tjong heb ik mijn vader ook wel eens over gehoord. De eerste tandarts was er eentje van de oude stempel die hardhandig kiezen trok (als ik de verhalen mag geloven).

Op de Goeverneurlaan zit ook nog steeds `De Sportvisser`. Mijn vader heeft daar begin jaren `70 nog een hoop hengelsportspullen gekocht. Volgens mij zit die zaak er ook al een eeuwigheid.


grada&peter houtman | 15-4-2012
Wat leuk, wij hebben een cafetaria gehad op de Gouverneurlaan.
1967 1968 zijn wij daar begonnen. Mijn man heeft zijn hele leven in Spoorwijk gewoond. Het is erg veranderd.

Ruud Poortier | 5-4-2012
Ineens schiet de naam je dan toch te binnen: de slager op de zuidwesthoek van het plein heette Den Hoed(t?)!

John van den Berg | 4-4-2012
Jonckbloedplein had ook een taxi stand plaats als er een chaufer in slaap was gevallen krikten de andere wachtende chaufers voor zichtig zijn wagen met een wiel v/d grond en lieten hem oproepen via de centrale dan kan je gas geven wat je wil maar je komt geen meter meer vooruit .Wel een aangedreven wiel nemen natuurlijk.Ook leuk rondom vuilnis zakken op natte ruiten plakken .

A. van Straaten | 3-4-2012
@Ruud. Volgens mij heette de bankerbakker Borsboom.

Ruud Poortier | 3-4-2012
@John Bom, dat lijn 2 in Spoorwijk reed, was lang voor de oorlog, het traject dat John vd Berg noemt, klopt. Kijk elders op deze site, dan vind je bv een mooie foto van het eindpunt op de Schimmelweg (`Waar de trams zijn verdwenen`). Daarna kwam er inderdaad een bus (lijn T) en toen de lijnen 4.
Ik weet verdraaid ook niet meer hoe die bakker vr Boerma heette en kan ook niet meer op de naam van de slager ernaast komen. Schiet me nog wel te binnen. Het postkantoor was in de jaren `50/`60 nog een druk bedrijf. Bij de drogist (aardig echtpaar) mocht ik op de weegschaal, elke keer weer spannend... Het rook er altijd lekker, dropgeur of zo.

A. van Straaten | 3-4-2012
Bij mij komt de naam van Banketbakerij Borsboom boven drijven. Of zit ik er naast?

John Bom | 3-4-2012
Wellicht ook nog wel leuk om een rondje te maken over het Jonckbloetplein. Op de foto kijken we in de diepte naar dat mooie gebouw. Rembrandttheater en later Albert Heyn. Vanuit het midden van de foto over het Jonckbloetplein van rechts naar links: Op de hoek Albert Heyn(later nuts/bondsspaarbank) - groentezaak van Kampen - Postkantoor. Oversteken Drogisterij - Bakker Hus - Manufacturen de Zon. Over de Genestetlaan naar een klein sigarenwinkeltje - op de hoek de Gruyter - Banketbakkerswinkel (niet Boerma, die kwam later) - Slagerij. Goeverneurlaan oversteken op de hoek Jamin - gevolgd door een drietal Coopwinkels: Slager - Kruidenierseinkel - Bakker - drogisterij de Salamander. Weer over de Genestetlaan Simon de Wit - Elga en slager van Riet. Haverschmidtstraat oversteken naar van Leewen en Rutges. Op het plein vervolgens een drietal visboeren Kraam van Haringhandel Plugge, en twee visboeren met bakfiets. Koffietent de Aanloop en een bloemenkraam. Geweldig mooi en gezelig plein. Heb daar met plezier bijna 30 jaar gewoond.

John Bom | 3-4-2012
Nog even een paar aanvullingen. Ik zelf ben van 1947 en heb jaren gewoond op het Jonckbloetplein (boven) Elga. Naast Elga bevond zich aan de ene kant Simon de Wit en aan de andere kant Slager van Riet. Ik kan alle winkels en kramen nog wel dromen. Mooie tijd. Overigens lijn 2 heeft nooit in Spoorwijk/Laakkwartier gereden. Was altijd lijn 4 en 4a en later 16/17. Dacht lijn 2 vanaf Zuiderpark reed in die tijd (jaren vijftig, begin 60). Een winkel ben ik even kwijt. Was een banketbakkerswinkel die voor Boerma er was. Iemand een idee hoe die ook al weer heette?

Frans van Meerwijk | 27-3-2012
Alegemeen:
DANK voor deze foto
@JohnBom: Dankje voor jouw commentaar: ik ben Import en heb slechts ruim een jaar in deze buurt gewoond (Reinwardtstraat) , maar ook ik meende het Jonckbloetplein te herkennen. De AH op het Lorentzplein ken ik dus ook alleen maar als AH , maar ik heb wel zitten snotteren, toen ik de foto`s van het Oorspronkelijke Gebouw zag...

Modelbouwende Frans, die absoluut fan is van Berlage...

A. van Straaten | 26-3-2012
Ikzelf ben van 1960 en heb in de Burgersdijkstraat gewoond. Links op de foto zat in "mijn jeugd" Simon de Wit en op het hoekje van de Haverschmidtstraat zat een slagerij. Links op de foto, waar je bosjes ziet, stond een viskraam. Voorbij Rutges zat een winkeltje met keukenspulletjes/prulletjes en cosmetica van Dhr. Weijermans en zijn dochter Violet. Daar voorbij zat de tandartspraktijk van tandarts Rischen en Jap Tjong. Aan het einde van de foto (zit nu AH) bevond zich de bioscoop, Rembrandt-theater? Achter de telefooncellen aan de rechterkant was de taxistandplaats. Daar op de hoek bevond zich een drogisterij en daartegenover zat het postkantoor met daarnaast een groentenboer.

John van den Berg | 13-9-2011
Alleen op de Soestdijksekade langs het Zuiderpark was een asfalt weg in die tijd .Want het was de enigste asfaltweg in het toenmalige Moerwijk daar gingen wij rolschaatsen er werd zomers ook wielerwedstrijden rondje Zuiderpark gehouden.Tram lijn 2 reed vanaf Schimmelweg Potgieterstraat Alberdinck Thijmstraat Slachthuiskade Stieltjes straat de Laak brug over verder richting binnen stad .

FransW | 31-12-2010
Ik ben helemaal overtuigd, dank! Op de foto hierboven meende ik dat de cel rechts (bij AH) een lichtgrijs soort van tondak had, en die cellen heb ik nog gekend als de alarmcellen. De cel die op de foto links staat, heb ik op bovenstaande foto niet opgemerkt. Het wordt tijd dat ik mijn 19"-beeldbuis uit 2002 ga inwisselen voor een ander scherm...

htmpcc | 31-12-2010
Onderstaande deeluitvergroting van de opname uit 1947 - zeker niet uit 1951 -
http://img510.imageshack.us/img510/3871/zzx209r1frm.jpg

en beide onderstaande objecten verduidelijken het e.e.a.
http://img408.imageshack.us/img408/2175/zza3688frm.jpg
http://img63.imageshack.us/img63/6210/zza3689frm.jpg

john bom | 30-12-2010
Nee, Frans W. Je zit er naast. De politecel staat links op de foto naast ijzerwaren (van van Leeuwen) en rechts stonden twee telefooncellen, daarnaast de koffietent "de Aanloop" en een bloemenstal. In het verlengde hiervan was de winkel van Albert Heyn.

FransW | 23-12-2010
@John Bom: in mijn posting van 02.12.2009 schreef ik al dat de Alarmcel voor Politie en Brandweer staat bij het plantsoentje rechts, met daarachter zichtbaar op de hoek de gevelnaam van Albert Heijn....

john bom | 23-12-2010
Nog een aanvulling op die mooie foto. Links boven stond een telefooncel van de poltie. In het verlengde langs het plantsoen stonden altijd een tweetal visboeren en er was een haringtent van Plugge.

Coos | 20-12-2010
In de ijssalon ben ik wel eens geweest, en er naast, in de sigarenwinkel van Van Bijsterveld. Ik heb vaag het idee dat een van hun jongens bij mij op school zat.

coos | 20-12-2010
AH is altijd al een dynamisch bedrijf geweest, wil nog wel eens verhuizen. Heeft beslist tot rond 1950 aan de overkant gezeten, op de hoek van de De Genestetlaan/Goeverneurlaan. Net zoals er een De Gruyter zat op de hoek Goeverneurlaan/v.Zeggelenlaan. Ik weet dat zo zeker, omdat mijn tante daar winkelmeisje was.

Jacob Groothof | 8-12-2010
Ben in 1932 op de Goeverneurlaan 529 geboren, vlak bij de poort. Later mijn vader had Ijstaria Indie hoek goeverneurlaan/van Zeggelenlaan. We zijn in 1951 naar Amerika vertrokken. Nog steeds als ik terug in Holland ben, ik kan niet van de Goeverneurlaan weg komen. Leuk deze foto te zien

John Bom | 3-12-2010
Schitterend die foto uit de begin vijftiger jaren. Eigenlijk stond de fotograaf op het Jonckbloetplein. Met zijn rug naar de Gruyter en een luxe banketbakkerij(toen nog niet Boerma). Naast Boerma had je een slagerij. Op het plein waren een tiental winkels naast de eerder en door andere genoemde zoals een winkel van Hus, manufacturen de Zon een tweetal drogisterijen oa de salamander en nog drie slagerijen. Van leeuwen ijzerhandel en Simon de Wit, Jamin, de Coop (3x) en niet vergeten Elga. Bovendien bevond zich er een postkantoor (naast van Kampen).

Maaike v.d. Heeft | 2-6-2010
De fotograaf staat met zijn rug naar de banketbakkerijk van Boersma. Achter de koffietent was inderdaad een AH . Links op de foto staat een alarmtelefoonce en recht die voor het publiek Er komt een tram aan en dat kan lijn 4 of 4a zijn want mijn vader reed op deze lijn . Godert v.d.heeft 3
Er heeft ook een bus gereden maar dat is langer geleden.De tram kan ik me nog goed herinneren omdat wij mijn zus broer en ik mijn vader dan brood gingen brengen bij de halte. Ik ben zelf op de Gouverneurlaan geboren in 1946 en woon nog in de buurt van het Jockbloetplein, Naast AH zat een groenteboer v. van Kampen . Ook Jamin zat op het plein en Simon de Wit.Aan de overkant van AH zat Rutgus een lingerie winkel.

Rien Solcer | 12-12-2009
@Coos, kijk eens goed wat er boven de winkel staat, boven de koffietent,
juist ja: ALBERT HEIJN!

coos | 12-12-2009
En de laan heet GOEVERNEURLAAN naar een schrijver die geen gouverneur was. De fotograaf staat met zijn rug naar een AH-winkel, waar ik vaak met mijn oma boodschappen deed.

coos | 12-12-2009
De cel naast de kiosk is een grijze PTT-telefooncel met de tekst "TELEFOON" op de zijkanten en voorzijde, en de weerbarstige klapdeuren......

trish | 11-12-2009
hi adje thank you no no translation needed i can still read dutch as long as the words do not go past a grade 3 level it sure is nice to see those pictures. merry christmast everyone and a happy new year

Hans R | 8-12-2009
Volgens mij is de voorbij flitsende fietser aan het trainen voor Parijs-Roubaix.
Met de vering/schokbrekers uit die tijd zat je niet voor je plezier in de auto.

wil leebeek | 8-12-2009
De Goeverneurlaan is in 1950 geasfalteerd.

D.A. Borgdorff | 8-12-2009
Tramlijn 4 door de kinkerhoofdjes-bestrating, zoals die er begin 50-er Jaren ook op bijv. de Soestdijksekade en zelfs de Kempstraat en langs de Scheveningse Havens lag ... dAb

Geurt Borsboom | 4-12-2009
bedankt!

erven sleeboom | 3-12-2009
Via de Neherkade (toen Slachthuiskade geheten). Voor een gedetailleerde routebeschrijving, zie https://www.honderdprocenthaags.nl/100jaarelektrischetram/2.php

Geurt Borsboom | 3-12-2009
een domme vraag misschien: als er in de jaren '30 geen trams over de Goeverneurlaan gingen, langs welke route kwam lijn 2 dan op de Schimmelweg?

Hans (Zoef) | 3-12-2009
In ieder geval staat aan de horizon (toen) nog het Rembrandt theater.

Adje | 2-12-2009
Hi Trish, leuk dat je zo wat laat horen. Ik woonde toen op de Broekslootkade (Rijswijkse kant) en ging altijd op de Trekweg aan de bestuurders van 10 om lege rittenkaartboekjes vragen.
Mooie tijd. Translation needed?

Rien Solcer | 2-12-2009
Klopt, maar die waren er toch niet in de jaren '30?

FransW | 2-12-2009
De telefooncel rechts lijkt mij geen PTT telefooncel maar meer een Alarmcel voor Politie en Brandweer.

erven sleeboom | 2-12-2009
Natuurlijk waren er in de jaren dertig wel telefooncellen.

Toch zal de foto niet uit de jaren dertig zijn, want toen reden er nog geen trams over de Gouverneurlaan, al kwam lijn 2 hier tot 1937 wel in de buurt.

Rien Solcer | 2-12-2009
@ Haagse Meester, in de jaren '30 waren er toch geen telefooncellen?

Haagse_Meester | 2-12-2009
Welcome back then Good opportunity to catch up on your Dutch

De bouwwerken op de achtergrond bestaan nog, maar de inrichting v/h Jonckbloetplein is helemaal anders. We kijken richting Lorentzplein trouwens. Van rechts komt nu lijn 17 uit Rijswijk en lijn 18 steekt hier ook haaks over. De keitjes zijn vervangen door asfalt. Overigens, er staat dat de foto uit 1951 is, maar ik denk eerder uit de jaren 30. Het gebrek aan auto's is evident, tegenwoordig staat het hier vol met blik...

trish | 2-12-2009
i forgot to put my email address in high1013@yahoo.ca

trish | 2-12-2009
i live in canada now and the trekweg is where we lived in the fifties. my grandparents lived on the goeverneurlaan we left holland for canada in 1956 iam now 63 years old i was almost 10 when we left. i went to school in the ketelstraat


Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!