Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Frederik Hendrikplein in rustiger tijden
ansichtkaart uit de collectie van Marnix Zoetemeijer


Tineke | 1-5-2013
En links ongeveer bij het bankje en de lantaarnpaal de patatwagen, puntzakje met mayonaise een kwartje. En zelden tractatie toentertijd. Maar dat zal wel later gekomen zijn dan de foto is genomen. De St. Josefschool was toen niet alleen lagere school, maar de laatste twee ruimtes van hieruit "gezien" was kleuterschool. Op de zolder, je moest door een luik, was een ruimte voor de kabouters en de gidsen.
Wij woonden in de 2de Ant. Heinsiusstr. en het Frederik Hendrikplein was iedere dag mijn vaste route naar school, over de hobbelige steentjes.

Lody | 19-1-2011
Dit is mijn huidige uitzicht. Helaas heeft de meest linker boom het niet mogen overleven. Recentelijk zijn alle takken afgesneden, waarschijnlijk wegens ziekte. Blijft toch wreed, het was een knoert, de kale stam staat er nu nog, maar dat zal vast niet lang duren. Raar dat zo'n boom toch menig generatie mee gaat en ons met gemak overleefd, de fotograaf woont hier in ieder geval niet meer, wellicht gaat het hem goed. 'Capre Diem' zullen we maar zeggen.

joost | 4-8-2010
@Rien
Klopt helemaal. Heb zelf naast de Nekaf nog de DAF YA328 (artillerietrekker) en YA126 (1 tonner) gereden 1968/1969.

Rien Solcer | 31-7-2010
In die tijd schafte het Ned. leger Nekaf jeeps aan, en nekaf stond voor
''NEderlandse KAiser Fabriek'', die stond in Rotterdam.

joost | 31-7-2010
@Robert van Kesteren.
Dat de Willys Aero te klein was voor een taxi klopt. Willys Overland besloot daarom (alleen voor de VS) een speciale " very limited edition" taxi cab te bouwen. Deze waren voorzien van de 161 cu inch Hurricane F6 motor. Dat heeft maar twee jaar geduurd (1953 en 1954). Henry J. Kayser nam de fabriek over en besloot zich toe te leggen op de productie van Jeeps.

De kermis was altijd erg gezellig. Ik heb daar aardig wat stuivers voor de attracties gelaten

Robert van Kesteren | 29-7-2010
Klopt precies over die taxi's. Opa van Gaalen had deze ansichtkaart omdat de Chevrolet Stylemaster de laatste wagen op de foto is.Met plmuurvlek want er had een bakfiets tegen de achterklep gezeten en ik weet van ie...De witte wagen was een vreemde eend in de bijt namelijk een Willy's Aero die behalve Jeeps kort personenwagens maakte. Als taxi was hij te klein. Voor de rest was het altijd Amerikaans, Ford V 8, Buick, Chrysler. Tegen de gevel achter loopt de hond van de aldaar resderende huidarts dr. Hermans en rechts de RK basisschool St Joseph in de van der Eijndestraat. Tijdens de kermis ( 31 april t/m 5 mei ) zag het plein er anders uit. Zijn daar foto's van?

joost | 6-12-2009
Hier was vroeger ook een taxistandplaats. In een kastje hing een telefoon. Het was een speciale telefoon zonder kiesschijf. Waarschijnlijk konden de taxichauffeurs alleen maar gebeld worden. De laatste chauffeur deed altijd het kastje op slot bij vertrek.

coos | 5-12-2009
De hele buurt dateert van rond 1900. Aan de bovenkant links hebben vr de oorlog achtereenvolgens de lijnen 13, A, 1 en 14 gereden. Het groen van het plantsoen was, net als overal in de stad, afgezet met zwart geteerd hekwerk. Er stonden bordjes met "Het betreden van het gras is verboden". Helemaal rechts, in het donker, was een soort monumentje. In de bovenpunt van de rechterdriehoek is nog de krantenkiosk te zien. Van 1954-1963 heb ik om de hoek gewoond.

Adje | 4-12-2009
Maar de kinderspeelplaats in de driehoek nu rechts is heel leuk.
Opa Adje

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4788


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>