Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
Paul Krugerplein / Steijnlaan
ansichtkaart uit de collectie van Harry Kwappenberg


Mijn vader verkocht deze foto's in zijn speelgoedwinkel op de Paul Krugerlaan t/o de Schalk Burgerstraat, dus je kunt 'm gerust plaatsen.

Harry Kwappenberg

Els romijn | 24-10-2018
Ook wil ik nog vermelden dat de andere slager de fam. Koolmees is geweest. Op de pk. Automatiek Glimmerveen en de patat zaak van me en hè Verheij. Wat een zalige patat. Vooral als ze oliebollen hadden gebakken rond nieuwjaar. Er heeft ook n ijssalon gezeten met n jukebox . Hoe hete die? En niet te vergeten het snoepje Vdweek bij de gruijter. Heb er nog n paar. Piep klein plastic autootje. Denk zo,n 3 cm. Ijslollies bij turco rode maakte ze zelf 5 ct. Tja en de ambachtsschool tegenover ons huis, met het gymlokaal en tekenlokaal .ook allemaal weg. En wie herkent er nog het clubhuis in de retiefstraat met hè, v, houten en juffrouw. Mieke, het kapelletje op zolder. Jaren op zangkoor gezeten bij hr. Ketman. Goude tijden


Bob Boogert | 15-10-2018
Mijn oma woonde met haar moeder in de Brandstraat. Als kind ontzettend veel gelogeerd. Zaterdagochtend boodschappen doen want zondag kwamen mijn ouders me dan weer ophalen en aten we allemaal bij oma. De eerder genoemde speelgoedzaak Bazar is waar ik mijn ogen uitkeek en ja ook heel erg zeurde bij mijn oma om een nieuw autotje (wat ik dan ook kreeg:-) Als tegenprestatie helpen tassen tillen met boodschappen. De slager, groenteboer en bakkerij Hus allemaal aparte winkels destijds nog :-) Enorm gezellige buurt. Mijn oma woonde in een oud bovenhuis (bestaat niet meer) en weet me nog een grote kerk te herinneren die ik als kind enorm mooi vond. Bestaat ook niet meer. De huissleutel was niks anders dan een grote loper. Metalen staaf met een vierkant vlak eraan (mocht altijd de deur openmaken :-) Mijn oma woonde er al voor de oorlog en weet me nog te herinneren dat wanneer ik bij haar sliep, ze maar 1 kolenkachel had, zo`n grote zwarte. In de winter stond zij vroeg op en maakte de kamer dan lekker warm. Ik sliep in een achterkamertje en als ik mijn dekens (dekbed bestond nog niet :-) opzij deed kraakte de dekens van de rijp erop :-) binnenkant van de ramen waren bevroren en tekende ik met mijn vingers dan in (wat ze liever niet had omdat ze dan de ramen moest lappen :-) Keuken was een beige granieten blad en daar werd gekookt en werden we gewassen (douche was er niet). Koffie werd nog gemalen met een koffiemolen en draaide me suf op dat ding in ruil voor twee bonen :-) Niet alles van vroeger was goed maar deze tijd zeker wel :-)

Perlot dorothea. | 11-10-2018
Heel erg leuk al deze reacties de groeten a.d fam van Gemert. Ik ben de kleindochter van tante Door op nr 87 en kan mij. Jullie leuke familie nog heel goed herinneren zelf ben ik nu al. 67 jaar en woon nog steeds in denhaag vaak heb ik heimwee. Naar het leuke denhaag van vroeger er is niet veel meer van. Over vreselijk jammer allemaal het allerbeste toegewenst. Door Thea Perlot.

Saladin | 17-8-2018
wat een leuke reacties en allemaal met veel liefde terugkijkend op dit eens zo mooie wijk.
Ben zelf opgegroeid in de Engelenburgstraat tussen de Kockenstraat en Pretoriusstraat , altijd snoep kopen bij Japie op hoek kleine pretoriusstraat en vaak spelen met kleine fransje in t cafe van zijn vader tussen de reitsstrrat en kockstraat. altijd voetballen op t veldje bij het industrieterein achter de engelenburgstrrat en ook vaak tegen de boele`s voetballen in de loods waren altijd heftige wedstrijden aangezien we allemaal heel graag wilden winnen van elkaar en in de zomer altijd voetballen, tenissen en andere leuke activiteien op de Beierstraat.Was een hele leuke tijd en zoals vele hier ook op de Onze Wereld gezeten.
De groeten uit een ander mooi gederlte van Den Haag

theo van dijck | 3-2-2018
Al heel lang probeer ik mijn vroegere schoolvriend Harry van Gemert (steynlaan) op te sporen. Tot nu toe is dat nooit gelukt. Nu zie ik een beschrijving van zijn familie door zijn broer Theo. Zou iemand zijn verblijfplaats of mailadres aan mij kunnen sturen (theovandijck@live.nl). Dat zou ik geweldig vinden!!!!

Shir | 11-12-2016
Ja dat zit er nog bekend uit. Ik heb hier tot mijn 10e jaar (ongeveer 1985) gewoond op de Steijnlaan 118. Ik weet uiteraard de speelgoedwinkel nog heel goed (dat maakt indruk op een kind)
Ik speelde in Buurthuis de Loods en zat op basisschool Onze Wereld in de Brandtstraat. OOk ging ik vaak naar de kinderboerderij tegenover de Loods.
Ik kan me nog herinneren dat er op het transvaalplein een evenement was, waarbij ineens iemand dood ging. Overal lag bloed, en er was veel gedoe. Ik mocht niet kijken, maar zag wel het bloed liggen.
En ook een hele grote brand in het gebouw van Transvalia.
Beneden onze woning zat een bar, iets met Gold Rush of zoiets.
En de eerste etage is ook eens uitgebrand, waardoor al mijn speelgoed jaren naar brand heeft geroken.
Ik vond het heel fijn wonen daar!!

Hans (Zoef) | 22-2-2016
@Chris, geheugensteuntje, de Terwesten straat ligt tussen de De Heemstraat, (Markt) en de van der Vennestraat.

Chris Rath ( Groeneveld ) echte naa | 22-2-2016
De naam Rath kreeg mijn moeder Everdina Bekooij uit Wassenaar nadat zij was gescheiden van Kees Groeneveld trouwde zij met Piet Rath uit de Terwestenstraat een zijstraat van de ................? Sorry ik kom niet op de juiste naam. Ergens medio jaren 55 verhuisde wij van de Escamplaan naar de Vliegerstraat 70 boven een kolenboer.Gemakkelijk in de winter tijd even naar beneden de trap as lopen om cokes te halen of eierkolen en de kachel op stoken kwamen we door de winter! Mooie tijden van weleer komen gelukkig niet meer. Groeten aan de Vliegerschool Grote Chris was mijn bijnaam!

albert fens | 19-7-2015
hoe vaker ik deze reacties lees over deze buurt
hoe meer ik het mis

Robby | 20-5-2015
Wat een hele leuke foto.
Echt wat mis ik die tijd.
Zelf hebben we toen op de Retiefstraat 27 gewoon en daarna verhuisd naar de Steynlaan.
Het speelgoed winkel de Bazar kan ik me ook goed herninneren.
De eigenaar woonde toen op de Retiefstraat en waren onze buren.
Hun kinderen Erik en Ingrid waren me beste vriendjes.
Wat ik me nog goed kan herinneren is dat de slaapkamer van erik aan mij grensde en dat we soms gingen kletsen met elkaar.
Turko ijs..............dat was de ijscoman in die tijd.
We hebben er vanaf 1980 t/m 1997 gewoond.

Jan Schrijver | 25-1-2015
Ja kan het me ook allemaal nog herinneren. Ik heb in de Schalkburgerstraat nr 53 gewoond. Het was toen, rond 1950, nog een drogisterij "De Condor" van mijn opa. Het enigste wat ik nog over heb uit die tijd is een vel bruin inpakpapier met de reclame van de Condor erop. Op de hoek de groenteboer Scheepstra tegenover ons de vishal en Ketman de dames kapper. Streefkerk, ja mijn vader is daar veel geweest om een en ander aan elektriciteit aan te leggen. Heb zelfs nog een hele oude fotocamera van Streefkerk. Kwappenberg! Veel autootjes gehaald. Rond 1960 vertrokken naar de Fahrenheitstraat 714. Bestaat inmiddels niet meer is nu het parkje van het RK-ziekenhuis. Ja, dan via het trouwen met Lia Buis, Harry je weet wel 2 etages boven jullie. Hebben samen nog op de zolder gewoont, nou ja ik was niet veel thuis, varen bij de marine. toen naar de Steynlaan 118 en weer terug naar 108 1e etage. Later naar Rijswijk en uiteindelijk in Zoetermeer beland. Nu inmiddels gepensioneerd. NU EEN VRAAG AAN IEDER DIE DIT LEEST, NL: IK BEN OP ZOEK NAAR EEN FOTO VAN MIJN OPA`s WINKEL (de drogisterij dus) In het Haagse archief nog niets gevonden
Groeten aan alle van 2 periodes in de buurt. Jan

anna | 17-12-2014
ik ben geboren(1957) in de engelenburgstraat wij hebben daar gewoond tot eind 1975, met op het hoekie van de reitzstraat de sigarenboer Drewis en op de andere hoek Koos de groenteboer , aan de overkant op de hoek kleine reitzstraat-engelenburgstraat zat een loodgietersbedrijf volgens mij was de naam van dat bedrijf v Vliet.

Was een gezellige buurt !!

Berry Jollie | 1-10-2014
Bijzonder om mijn naam terug te vinden in een reactie van een jeugdvriendje (Marco van Ravesteyn)! Ik herken de Avia garage in de schalkburgerstraat met lieve mensen daar. Wat ik altijd erg leuk vond was dat we vaak kleine rolletjes pepermunt met reclame van de avia er op mee kregen. Verder weet ik nog dat ik op de hoek van de schalburgerstraat ging knikkeren tegen de muur, waar we het zand een beetje weghaalden om een potje te hebben. Ik was nog vrij jong toen wij naar Bergen op Zoom verhuisden (6 of 7 jaar). Mijn oma en opa woonden ook in de straat. Ik zat vaak ook in het portiek op de trapjes te kijken naar wat zich op straat afspeelde. Het lijkt een paar levens geleden allemaal

ellen batenburg | 20-7-2014
Ik woonde boven lancee no 206..va 1967 tot 1982

Dick van der Meer | 5-5-2014
Heb meer dan 40jaar op de steijnlaan 54 gewoond heerlijke tijd gehad.

Trudy Koerts | 9-4-2014
Henk Wigmans ben jij een broer van wijlen Annemarie Wigmans...zij was mijn schoonzus, getrouwd met Hans van der Kroft.

Marco van Ravesteyn | 23-2-2014
Wij woonde in de schalk burgerstraat 11, in de jaren 1969-1986.onder ons tante bep jollie. Speelde met berry jollie die portiek verder woonde. ook fam van straaten die eigenaar waren van Avia garage. Verder nog bekende slijterij van vink. mijn vader was huisschilder en kwam vaak bij van zweden sr. Vanut mijn kamer keek ik op de woning van van zweden.
elke zaterdag telegraaf kopen in de winkel. mooie tijd!

Hans | 27-1-2014
Ofschoon ik ook een Transvaalwijker was, kwam ik niet zo erg vaak in dit deel. Maar wat me direct opvalt, is die lichte bestrating achter het vistentje. Die kan ik me nog heel goed herinneren. Als kind vond ik dat een apart gezicht en enigszins raadselachtig.

fam Spoor-Feenstra | 27-1-2014
Prachtig al die verhalen, ik heb daar tussen 1966 t/m 1976 met mijn ouders gewoond, we woonde op nr 137.
Mijn vader was schilder en kwam altijd met de Puch Maxi thuis.
Ik heb daar een erg leuke jeugd gehad samen met mijn jeugdvrienden Koosje en Paul die op de opvolgende nummers woonde.
De moeder van Koosje kon moeilijk praten ivm keelproblemen
Nadien vertrok eigenlijk iedereen. Ik kan mij nog goed herinneren de school in de brandstraat, ik heb daar een paar jaar opgezeten, ook weet ik nog de krantenwinkel die achter de Steijnlaan zat, je kon daar oude kranten brengen en kreeg je een duppie de kilo, daarna naar turco ijs of naar bakkertje Poot op de Nunspeetlaan. De familie Wiggers kan ik mij ook nog herinneren en woonde in het beneden huis naast de bank, volgens mij woont er nog steeds een Wiggers, hij zal waarschijnlijk de laatste zijn die werkelijk uit die buurt komt.

Nico Gabel | 22-1-2014
Schitterende foto!!

Ben daar opgegroeid,woonde in de kockstraat!!

Theo v.Gemert | 17-1-2014
Herinnering aan de Steynlaan

Wij hebben jaren gewoond op Steynlaan 85.Een gezin met Zeven kinderen.Theo Ton Jeanet Harry Hans Kees en Jaquelin

Leuk om in bovenstaande berichten weer bekende namen tegen te komen. Onze buurjongen was Henk Wiepjes Ook woonde beneden ons Tante Door .In deze tijd hingen de touwtjes nog uit de brievenbus. Ook gingen wij een paar keer per week sigaretten halen.voor mijn vader, bij Ome Cris de sigarenboer aan de overkant op het Paul Krugerplein. Na de Kerstdagen gingen wij op kerstbomenjacht en hesen dan de bomen het dak op, maar dat ging niet goed want op een dag kwam de politie en een vuilniswagen de straat in rijden en alle bomen werden weer van het dak gehaald. Ook werd er veel gevoetbald op het plein in de straat. Met Koninginnedag stond er altijd een draaimolen bij ons voor de deur.Rond de feestdagen met kerstmis was het Paul Krugerplein altijd mooi versierd Je kon er in die tijd nog lekker rolschaatsen op de paul Krugerlaan .Ik ben toen als buschauffeur bij de NZH gaan werken en kwam dan wel eens de straat inrijden om Koffie te drinken Thuis als ik wijziging briefjes moest rond brengen want niemand had nog telefoon thuis.De tandarts op het paul Krugerplein kan ik me nog goed herinneren Het was er s,middags altijd druk daar buiten
Ik heb daar een leuke jeugd gehad

boyke dew sadhoe | 30-8-2013
Heb een mooie herrinneringen,ik heb al gereageerd,het is en blijft een mooie plek
voor mij,ben nu al 42,en wonen in het wateringseveld met gezin.
ook met heel veel plezier.

Jan Franken | 10-8-2013
Ik ben opgegroeid tegenover het landje Hermancosterstraat 157 opa en oma
op no. 173 en opa en oma op de hoek Steijnlaan no. 1 (tweedehands winkel).
Ik heb er gewoond van 1949 tot m`n trouwen 1969 met twee broers en twee zusjes. Naast ons woonde de familie Smit .Geweldige jeugd gehad.

bert romijn | 8-8-2013
ik woonde op de steijnlaan 219 en heb ook mooie herinneringen aan:
- kerstbomen rausen - wie kreeg de grote boom van het leger des heils?
- ijs van turco
- draaimolen op kleine steijnlaantje (noemde wij zohttps://www.htmfoto.net/algemeen/tonen2.php?pagina=1265818096#99) met koninginnedag
- ijzerwinkel Martijn, kale man, Paul Krugerlaan, vanaf steijnlaan gelijk links.
- feestartikelen Karel Canitz
- woensdagmiddag film voor een duppie bij het leger des heils, steijnlaan
- Journaal filmopnamen op het paul krugerplein van de eerste "klaar-over"moeders van nederland.

Een onbezorgde jeugd in de transvaalwijk.... het is wel ff anders nu....


wil leebeek | 6-7-2013
Zo kom je op internet je familie weer eens tegen die je al jaren niet meer hebt gezien.

Hennie Wiepjes, dochter van Henk en Dina Wiepjes -Leebeek,
is een nicht van mij.

Groeten

Wil Leebeek, Zwolle

ellen de groot van duyn | 6-7-2013
Mijn oma woonde op nr 82 of 83 potriek 2 hoog asn de kant van turco ijs de fam wiepjes.
Zelf heb ik met mijn ouders op nr. 133 gewoond recht tegenover de cillierstraat.
En op zondag naar het leger des heils
De lts was schuin aan de over kant.
Erg leuke tijd in 1977 denk ik verhuisd naar de schoutendreef.

Ed van der hout | 22-6-2013
Heb op de steynlaan nr 82 gewoont van 1968 TM 1985 supertijd gehad lekker tennissen voetballen schaatsen achter de keet ,als het vol was gingen we naar de beyerstraat.
Kerstbomen jacht beginnen in oktober ,naar de as staal om bomen en banden te halen en de kick om met oudjaarsavond avond de hoogste stapel te hebben.
Me vaste vrienden waren Oscar en Stefan suylekom uit de engelenburgstr en Patrick v Kempen Wim brochard uit de kockstr met zijn alle gespeeld bij kranenburg,
Super om terug te kijken op die tijd ,Gr. Ed van der hout.
Riet van Oeveren | 21-6-2013
Ik woonde van 1957 t/m 1976 in de engelenburgstraat boven de groenteboer hoek reitzstraat,,op de andere hoek was de sigarenboer,,toen kon je nog een touwtje uit de brievenbus laten hangen,,,een stukje nostalgie,,waar ik nog vaak aan terug denk,,,,

Peter Rommen | 26-4-2013
@ Henk Wigmans.
En niet te vergeten bij Wauben gewerkt waar je moeder heerlijke koffie zette en de boel schoon hield, mooie tijd hè Henk
Groetjes
Peter

J.J.Ouwerkerk | 10-3-2013
Toen was er nog gezelligheid in heel die wijk.
Ik heb zelf jaren gewoont in de kleine reitzstraat mijn buren war de Nennies Ja andries ik ken je nog onze daken kwamen bijna tegen elkaar .
Was zeer gezellig en toenkon alles nog zoals de kolen hoop,koffie tent het pleintje,bram de sifgaren boer hoer reitzstraat engelenburg,koos de groente boer,piet de melkboer en de vege in de kockstraat.
De buurt ken ik zeer goed ook paulkrugerplein en ik woon vanaf 1996 in Breda in bijna de zelfde buurt als toen in den haag.
Is gewoon zeer veel achteruit gegaan en is zo jammer.

Els Servaas | 9-3-2013
Hallo Joop Jansen .. Hartelijk bedankt voor het mee speuren..Heb de foto bekeken dankzij je uitgebreide link..heel leuk.. Id een sigarenwinkeltje op die plek.. Nu nog even uitzoeken of dit het zaakje is waar de fam . gewoond heeft.. Gezien de P.K kan dat haast niet anders.. Als het klopt zal ik de foto bestellen.. Leuk voor in het familie boek.

Mocht ik nog iets tegenkomen wat vraagtekens oproept mbt den Haag , dan weet ik deze pagina weer te vinden..

Hartelijke groet, Els Servaas .

Joop Jansen | 3-3-2013
Ter aanvulling: op de Paul Krugerlaan 58 zat volgend de Beeldbank met een foto
Identificatienr. 0.55000 + Fotograaf Dienst voor de Stadsontwikkeling 13 2 1979
Archiefnummer fotograaf 27720 dus mevr. Servaas het kan ook vroeger zo zijn. http://www.haagsebeeldbank.nl/beeldbank/indeling/detail/form/advanced/start/7?q_searchfield=paul+krugerlaan+smitstraat&body=advancedSearch#topviewer0-zoom/2/topviewer0-x/0/topviewer0-y/0/

Joop Jansen | 3-3-2013
Pk-laan nr 58 is de oude hoekwinkel van de Smitstraat nabij de Loosduinseweg en nr. 237 is ook (nog) een winkel en zit in het smalle deel van de PK-laan vlakbij de Herzogstraat, maar niet op die hoek, dus meer richting Herman Costerstraat

Andries Nennie | 2-3-2013
mooie foto,veel gespeeld daar,ik woonde in de engelenburgstraat en ging ook om met de jongens om die Wim van de Hout noemt.Robbie van der ploeg en zo, daar was ook Theo Deerenberg bij zijn vader was politieagent,het oude urinar stond toen op de steijnlaan.jopie houwaart is later verongelukt werd op de Vaillantlaan met de fiets geschept door een auto

Els Servaas | 24-2-2013
Volgens de verhalen in de fam. zouden onze grootouders Servaas een sigarenzaakje hebben gehad in Den Haag, mogelijk aan de Paul Krugerlaan .. Op de persoonskaart staat het volgende adres vermeld .. Paul Krugerlaan 237 en nr 58
Is er iemand die nog weet of sigarenmagazijn/winkel is geweest aan de Paul Krugerlaan??
Ben nl bezig met een familieboek en nu kan ik dat wel als
 quote:
waarschijnlijk
vermelden maar zoiets wil je graag zeker weten.. het moet begin vorige eeuw zijn geweest.
Hopenlijk weet iemand het antwoord! of heeft iemand nog een foto van het sigaren winkeltje.

alvast bedankt. m.v.g Els Servaas


evelien | 19-2-2013
Leuk allemaal , ik heb gewoont in de retiefstraat 141....weet ook nog van nel en hans de automatic lekkere friet.

Hans cost | 18-2-2013
heten die speelgoed winkel niet..de BAZAR..?
volgens mij wel...daar ben ik veel binnen geweest.
er werken daar twee man een oude beetje kaal en grijs, en een jongere man.

Wim van der Hout | 17-8-2012
Ik heb mijn jeugd van 1951 tot 1972 op de steynlaan gewoond opgegroeit met paultje de lange, ronnie duikers dag en nacht voetballen op het middenpad,toen opstap gaan met toontje en jan schoenmaker,jopie houwaart en robbie ploeg plagies waren we maar met een goed hart.
De oudejaarsavonden waren om nooit te vergeten zo groot vuur op het middenpad en overal naar binnen om een biertje te drinken we kwamen bij mensen waar we nooit kwamen enkelt wel op die avond.
Een wereldjeugd gehad geen piek te makke maar wel tof als broers met elkaar.
Een mooie ongedwongen tijd waar je niet bij stil staat maar met een lekker gevoel aan terug denkt.

Peter van der Noll | 14-5-2012
Opgegroeid in de Herman Costerstraat 149 to De Loods
Wij voetbalden altijd achter De Keet met de Boele`s en de jongens van de Steynlaan,en speelden regelmatig op de Kolen naast lijn 11.
Het Paul Krugerpleintje heb ik zelf mooie herinneringen aan.
Gelukkig zie ik nog gasten uit de buurt en heb nog beste vrienden die ook uit de buurt komen.
Met de Retiefstraat mocht ik als jongste al mee op kerstbomen jacht, dat is iets wat ik nooit meer zal vergeten, hahaha
Ik ben na mijn lagere school bij Cor Tapijt op de Steynlaan gaan werken en ben sindsdien altijd actief geweest en gebleven in de vloerenhandel.
Ik vind het leuk om dit te lezen en tezien, vele mensen die terug denken aan een fijne tijd, ik wens iedereen de Beste groeten en leuke herinneringen.

Boyke Dew Sadhoe | 14-5-2012
ben in 1976 uit suriname gekomen,en woonde in de brandtstraat 14.
de mooiste tijd van mijn leven,henb op de onze wereld Basis school gezeten.
ik kom wekelijks daar op de paul krugerlaan.
al die mooie herrineringen,hele lieve mensen die nederlanders,toen we uit suriname kwamen,goede buren,leuke winkels altijd druk.
mooi en mooi,we woonden t.o slagerij abbink,

vd Wijngaard (Stormer) | 27-6-2011
Leuke site.
Ik zoek afstammelingen van "t Keteltje" aan de Paul Krugerlaan.

Coen Schoonhoven | 19-5-2011
Mijn ouders woonden van 1949 tot 1954 op de Paul krugerlaan 149 boven de Banketbakkerij Van der Neut. Ik ben in 1950 geboren en heb er dus tot mijn vierde gewoond, toch herinner ik me goed de heerlijke geuren van de bakkerij, vooral als er kaaskoekjes (een Specialiteit) werden gemaakt.
Mijn moeder hielp regelmatig acter de toonbank en ik zat dan in een doos achter de winkel waar de koekjes werden verpakt in grote blikken trommels. Met Sinterklaas, Kerst en Pasen was het er altijd extra druk want dan werden er zelf gegoten chocoladefiguren enz voorzien van een mooi papiertje en strikken. Dat zijn dierbare herinneringen uit mijn vroege jeugd.

Mieke Konings-Rothengatter | 16-3-2011
Hallo Rien Solcer,
Hartelijk dank . Heb de foto gevonden. Is heel goed mogelijk dat mijn overgrootouders/of mijn overgrootmoeder alleen in de benedenwoning hebben gewoond. (van circa 1906/1912-1917) . Mijn grootvader overleed in 1912. Ik weet niet zeker of ze toen daar al woonden. Hun gezinskaart, zo ontdekte ik deze week, van de gemeente Den Haag geeft een verhuizing naar de Steijnlaan 102 aan op 30-09-1912. In ieder geval nogmaals hartelijk dank voor de genomen moeite.
vr. gr. Mieke Konings Röthengatter

Rien Solcer | 14-3-2011
@ Mieke, als je gaat zoeken op het Haags Gemeente Archief en je tikt fotonummer: 0.68078, dan heb je de foto van het pand van je overgrootouders. veel plezier ermee.

Rien Solcer | 14-3-2011
@ Mieke, Mijn broer heeft lange tijd gewoond op 104, dat was op de 1e etage tegenover de koffietent, net om de hoek van de beijerstraat. Woonde jouw familie in een benedenhuis? dan moet 102 daar onder zijn geweest, dat is nu allemaal nieuwbouw.

Mieke Konings-Rothengatter | 14-3-2011
Hallo Aad,
Dank voor de tip. Al hoewel ik niet zo heel jong meer ben,heb ik gebruik gemaakt van de moderne communicatiemiddelen . Ik heb geprobeerd via Google earth het nr. te vinden. Volgens mij bestaat het pand niet meer,hoewelGooggle wel een postcode opgeeft bij het beeld ( streetview). De nummering gaat zo te zien niet verder dan 106. Deze panden zijn overigens vrij nieuw . De pandjes die rechts op dit beeld aan de andere kant van de kruising staan hebben nummers van in de 30 .
Ik denk dan ook dat het originele pand nr 102 niet meer bestaat.
En Snugger , mocht ik nog in staat zijn Den Haag te bezoeken, zal ik zeker op die kruising gaan staan.
groetjes
Mieke

Aad | 14-3-2011
@Snugger, niet zo'n snuggere opmerking! Misschien woont Mieke wel in Groningen.

@Mieke, dat huis staat er niet op. Je ziet nu de oneven zijde. Nr. 102 staat wel in dit stuk maar er tegenover.

snugger | 13-3-2011
@Mieke Rothengatter:
"Mijn overgrootouders , Cornelis Rothengatter en Jacoba Wilhelmina van Dijke woonden rond 1900 op Steijnlaan nr. 102 . Is dat pand ook nog op de foto te zien?"
Ik zou zeggen, ga eens staan op het punt waarvandaan de foto is gemaakt. En zoek dan in de straat naar huisnummer 102. Dan kom je het vanzelf te weten...


Leo | 13-3-2011
@Rien Solcer, kijk naar de klok, 11.46 uur.

Mieke Rothengatter | 10-3-2011
Mijn overgrootouders , Cornelis Rothengatter en Jacoba Wilhelmina van Dijke woonden rond 1900 op Steijnlaan nr. 102 . Is dat pand ook nog op de foto te zien?

Rien Solcer | 10-2-2011
Mensen uit de buurt van de steynlaan en Paul Krugerlaan/plein, kijken jullie eens naar de foto: het Paul Krugerplein in 1976, dan zie je hoe mooi die was bij avond.

Leen Commers | 4-12-2010
Mooie maar ook enenigszins trieste foto, het oogt niet vrolijk.
Maar op de achtergrond was een feestzaaltje van? Crooymans, waar ik een paar leuke bruiloften heb meegemaakt met conferentier Harry Touw en nog een paar vergeten grootheden.
Daarom toch geen trieste foto!

Rien Solcer | 2-12-2010
De naam van de kruidenier is Cees den Ouden en en had een IFA winkel op de hoek, zij zelf woonde op de 1e etage boven de slijterij op de hoek Steynlaan en P.K.laan. ik woonde op de 2e etage t.o Abbink hoek Brandstraat en P.K.laan, zie eerder gemaakte foto op deze site.

gerard krispijn | 1-12-2010
gave tijd gehad heb er gewoond vanaf 1963 t/m 1981 goede tijden turco de ijsboer transvaal naar binnen wandelen voor tekenpapier,paardenvlees halen bij abbink daarnaast zat nog een slager maar de naam ? daarnaast op de hoek beierstraat nico de groentenboer/scheeperstraat/ op de hoek van paulkrugerplein marius de groenteboer , spar waarvan de eigenaar is doodgeschoten naam den ouden, koffietent aad vis bij buis etcetc de tranen springen in mijn ogen als ik het nu zie .al die herrineringen blijven maar ...

Linda.Rorije@gmail.com | 5-11-2010
Wat een prachtige foto en één feest van herkenning! Ik woonde in de Steijnlaan op nr 67 van 1955 t/m 1963 van mijn 2e t/m 10e jaar. Leuk om het stukje van Willy Hamelink-Weijers te lezen want dat waren onze directe buren. Mijn beste vriendin in die tijd was Yvonne van der Maaten en haar zusje Suzanne. Wij waren echt dag en nacht buiten aan het spelen; knikkeren, stoepbrandje, nummerbordje, touwtje springen en de boom beklimmen bij het urinoir. In 1962(?) zulke grote sneeuwballen maken dat geen auto de straat meer in kon rijden. Als er ijs lag super lange glijbanen maken -heen en terug- voor de deur van Turco de ijsboer. En natuurlijk niet vergeten belletje trekken bij minder populaire buren. Op de trambaan centen leggen om te kijken hoe plat ze geworden zijn. Wat een heerlijke onbezorgde tijd als kind om mee te maken. Jammer dat het pleintje en Steijnlaan zijn bekoring verloren heeft. Niets herinnert mij nog aan de sfeervolle tijd van toen incl. de gezellige winkels.
Gelukkig blijven de herinneringen en wat fijn dat er weblogs met foto's zijn om met elkaar te delen.

Paul Matla | 23-10-2010
Ik heb op de PKlaan gewerkt bij houthandel Lancee, deze zat tussen de Engelenburgstraat en het PKplein, hij had 2 winkels naast elkaar, naast de sigeren winkel, en kledingzaak de Tijd. ik ben nu 59 jaar en werkte er dus bijna 40 jaar geleden.9469
groeten uit Almere

Rien Solcer | 20-10-2010
Blijven kijken Leen, over 3 minuten komt lijn 6 vanuit de Steijnlaan, grapje.

Leen | 20-10-2010
Tramhaltes, tramrails, maar geen tram.

Henk Wigmans | 14-10-2010
Heb 38 jaar in de retiefstraat gewoond van 1952 t/m 1990.
Kledingzaak detijd/husbrood/automatiek/

zarah schouten | 27-7-2010
ik woonde boven een bedden zaak,ik herinner mijn nog turko ijs ja die was lekker met zijn ijs ,en het mooie was alles was nog blank.ik heb niets tegen het anderse ras maar het was wel anders .als klein kind kon je nog op de stoep spelen en de mensen die er woonden hielden je ook in de gaten.ik herinner mij nog een vriendin van mijn halfzuster lena haar naam kitty reed op een motor en ging met lena om.
ja het was voor mij een goede en beste tijd

zarah schouten | 27-7-2010
ik hed toen ik 8 was ook daar gewoondt,ik woonde boven een beddenzaak met mijn ouders,ik kan mij nog herinneren dat er een relletje uitbrak tijdens een verjaardag wat uit liep op een uitgooi van eieren tegen de tram ja dat was nog eens gezellig,tegenover turko ijs woonde wij met die grote filmscherm die iedereen kon bekijken als je bij de tram stond .ook werkte mijn 2 zusters in de slagerij abbink en die andera op de hoek waar nu een hindoe winkel zit zat abbink en de andere hoek zat dik meurs en zonen daar werkte paulien schouten

john van zweden | 1-7-2010
iedere week ga ik nog terug om een bakkie te drinken in een turks koffiehuis tegenover mijn oude winkel. Ik mis het nog steeds. Ben in de winkel geboren en heb zoveel mee gemaakt. Ongelooflijk.

Wim Fase hrfase@telfort.nl | 15-5-2010
HERiNNERINGEN AAN DE PAUL KRUGERLAAN

Buiten spelen op de drukke Paul Krugerlaan hebben wij nooit gedaan, en toch kende wij onze buurt goed. Bij ons aan de overkant, waar wij altijd tegenaan keken, was de winkel van Wamsteker dit was een dubbele winkel in radio's en elektra. Wamsteker was na de oorlog een van de eerste die een auto bezat, een VW kever.
Dit autootje werd zo vaak gewassen en gepoetst dat de lak helemaal dof was geworden. Naast Wamsteker was er de groenteboer Bijkerk die daar jarenlang zijn handel aan de man bracht. Hiernaast de bekende fotograaf Streefkerk, die elke dag, bijna in de etalage, zijn foto's zat te retoucheren bij het licht van een bureau lamp.
Tot het laatst toe heeft Streefkerk gewerkt met zo'n groot ouderwets apparaat met glazen platen om de foto's te maken. Of zijn hoofd ook verdween onder een zwarte doek, dat kan ik mij niet herinneren.
Naast Streefkerk de speelgoedwinkel " de Bazaar" die daar van voor de oorlog tot heden (?) gevestigd is, en waar alle kinderen uit de Transvaalwijk zich wel eens hebben staan vergapen voor de etalages. Even verderop op de hoek van de Paul Krugerlaan en de Herman Costerstraat, de paardenslager,waar het vlees zo goedkoop (en taai) was ! Op de andere hoek aan de overkant, de bloemenwinkel van Koeman. Op de hoek Paul Krugerlaan / Schalkburgerstraat de melkwinkel van Vink, waar we regelmatig met een pannetje, melk gingen halen. (werd toen los verkocht) Op de andere hoek "sigarenmagazijn 't Hoekje" waar altijd een grote zwarte bouvier in de winkel liep. Naast de winkel van mijn Opa (in 1947 overgenomen door J.Willemen die er een Spar winkel van maakte) de broodwinkel van Hus van de familie Willems. Waarvan ik nog weet dat deze winkel, vlak na de oorlog, toen alles nog op de bon was, na bevoorrading,door woedende huisvrouwen is leeg geroofd.
Aan de andere kant van onze winkel slijterij van der Aa, waar je een maatje jenever kon halen. Daarnaast modehuis Straver die daar nog tientallen jaren heeft bestaan. Ook even verderop de visboer van der Ven zal ik nooit vergeten, een flinke man altijd
met een kort wit jasje aan, met z'n twee keffende keeshondjes! En wie kent niet even verderop boekwinkel "Transvalia" op het Paul Krugerplein en even verder "het Keteltje' (huishoudelijke artikelen) en niet te vergeten ijssalon Turko?
En de viskraam op het Paul Krugerplein, waar ik menig harinkje heb gegeten? Textielmagazijn "Rio" waar wij, evenals onze ouders, onze huwelijksuitzet hebben gekocht ! Naast Wamsteker aan de overkant links van ons, was de kruidenierszaak van Heinen met als buurman de schoenmaker Hartjesveld.
Naast de schoenmaker de juwelier B.Rond en op de hoek van de Paul Krugerlaan en de Engelenburgstraat de chique chocolateriezaak van Van Buuren.
Ook de winkeliersvereniging Transvaal was toentertijd zeer actief met verlichting en de stem van Vera Lynn die toen regelmatig door de luidsprekers galmde.
Als ik nu over de Paul Krugerlaan loop, schieten de tranen in mijn ogen.
Wat is er nog over van de Paul Krugerlaan van toen.?


Ria Visser | 26-4-2010
Op de P.K. had je ook Rio waar je je nylonkousen kon laten repareren als je een ladder had en parfumerie SAS en de melkboer de Boer op het hoekje van de Brandtstraat waar ik geboren ben en er zat ook een hele grote zaak met huishoudelijke artikelen in het tweede deel van de P.K. en op het hoekje C.Jamin enz.enz.

Willy Hamelink-Weijers | 24-4-2010
Ik woonde vroeger ook op de Steijnlaan op no. 77. Wij gingen ook vaak ijs halen bij Turko de ijsman.
Since 1963 is onze familie naar Australie verhuist, en daar woon ik dus al 47 jaar. Ik was erg verrast toen ik deze foto tegenkwam en het bracht dus weer heel veel herrineringen bij mij op.
Er waren een paar namen die mij wel bekent voor kwamen, maar of dat nu dezelfde mensen zijn weet ik niet .
Boven ons woonde een oude dame met haar dochter en wij noemde haar altijd "Oma" daar boven de fam Bartels, en links van ons de fam. Rorije ook in een benedenhuis dus. Ook heb ik nog in mijn vrije tijd in het melkwinkeltje gewerkt in mijn jonge jaren.
Ik heb 2 zusjes, Carla & Cora, en een broer Carel. Cora & Carel zijn al weer jaren in Nederland woonende.

P. Schenck | 21-4-2010
Hoi Anika. Ook ik woon niwt mwwe in Den Haag. Sinds 1975 woon ik in Rotterdam. Eerst in het centrum en later in Overschie.

Deze foto heeft ook wat veel vande wat ouder foto's op deze site hebben: ze zijn zo leeg (mensen en verkeer (niet alleen autos))

Anika van Zwet-Douma | 18-4-2010
Hallo Peter, ik kan me jou ook nog goed herinneren. Woon je nog steeds in Den Haag ? Ik woon sinds 1965 in Spijkenisse.

p.schenck | 13-4-2010
Hallo Anika Ik ben een neef van een vriendin van je ouders. Zij (tante Co) kwam op zaterdagavond naar julie toe. Ze deed dan ook boodschappen. Ik herinner me de winkel, de voorraadkelder, de huiskamer en een tuin. Je werd toen nog Anneke genoemd en volgde een opleiding tot medisch analiste. Je ha een oom Piet (broer van je moeder geloof ik) en nog een oom (broer van je vader) met ook een kruidenierswinkel in de buurt en een winkel op de Boelevard op Scheveningen. Julie hadden een Ford Anglia.

Christa Jonkergouw | 10-4-2010
Ja Anika! Ik herinner me jou niet, maar de winkel wel en je ouders ook.
Naast jullie zat de hoedenwinkel, dan ons woonhuis, dan de wolwinkel, de sigarenboer en het café. Dat café is het enige wat er nog zit op dat rijtje!


Anika van Zwet/Douma | 6-4-2010
Ik was heel verrast de naam van Christa Jonkergouw tegen te komen.
Ik woonde op de hoek la Reyweg- Elspeetstraat. Mijn vader had een levensmiddelenzaak: Het Kompas.
Ben benieuwd naar een reactie !

Christa Jonkergouw | 4-4-2010
@ Peter Delfgaauw

Wat grappig... mijn neef heet ook Peter Delfgaauw, maar die is van december 1958. Ik ben van november 1956. Ik woonde op De La Reyweg (mijn moeder had daar wolwinkel Rie Dietz), hij in de buurt van de Vailliantlaan en later op de Mient.

Ik herinner me de ijsboer, en even verderop op de Paul Krugerlaan zat een drogist waar ze lekkere droppoeder verkochten.

Een oom en tante van mij woonden in de Cillierstraat en twee vriendinnen op de Steijnlaan.

peter | 12-3-2010
ik ben daar groot geworden.

ik woonde in de van der neerstraat,
en later op het paulkruggerplein.

ik vind dat ze dit terug moeten zetten i.v.m de overlast.

elly badoux | 14-2-2010
dit maakt veel herinneringen los mijn eerste communie foto,s zijn genomen op dit pleintje groetjes uit friesland

Rien Solcer | 11-2-2010
@ Coos, Streefkerk zat op de PK.laan tegenover de Schalk Burgerstraat, en niet op het PK.plein

coos | 11-2-2010
Peter: Fotograak Streefkerk zat eerst in de Jacob Gillisstraat, bij ons om de hoek. Daar heb ik mijn eerste tramfoto's (Agfa Clack 6 x 6) nog laten afdrukken. Eind jaren vijftig was ie ineens weg. Naar het Paul Krugerplein dus.

Frank Faber | 11-2-2010
Goh, zie ik nu pas dat er een pleintje met groen op het PK plein was. Mag van mij zo weer terug. Volgens mij staan daar nu van die lelijke glasbakken. Er was ook een ijssalon en daarnaast een feestwinkelje (Kanitz?) op de hoek had je (waarschijnlijk niet in de jaren '50) Abdul waar je echte Surinaamse roti kon kopen. Aan de overkant zat een groenteboertje die absurd hoge prijzen voor zijn produkten vroeg en die mij nog eens bijna geflest heeft. Ik kocht daar een pak melk en een halfje bruin brood en bij thuiskomst bleek dat ik 10 gulden teveel betaald had. Ik ging terug en hij overhandigde mij zonder verdere discussie die 10 gulden. Aan mij had hij toen om begrijpelijke redenen een klant verloren want een verderop gelegen supermarkt vroeg veel lagere prijzen voor dezelfde zaken.
Als ik zo naar die foto kijk komt er één gedachte bij me op; vergane glorie!

Harry | 11-2-2010
@Ferry:Mijn zus Annie zat daar inderdaad op school.Ze werkt nu in de ambassade in Washington,en mailde net toevallig dat ze door de sneeuw al vier dagen opgesloten zit.Alles op deze foto is oud,zelfs de plek van het wissel!De Morris minor is van Dick Kuipers(ijssalon Turko)

Peter Delfgaauw | 11-2-2010
Naast die speelgoedwinkel "de bazar" zat fotograaf Streefkerk. 2 hoog daarboven ben ik september 1957 geboren. Vanuit mijn zolderkamertje keek ik recht de Schalkburgerstraat in. Aan de overkant zat Piet Vink de sigarenboer, daarnaast verfhandel John van Zweden, iets meer naar rechts slager Aad Vis. Links op de andere hoek melkboer Roest. Mooie kindertijd daar gehad. Toen ik 10 was zijn we verhuisd naar de Apeldoornselaan. Inmiddels ben ik 52 jaar. Waar is de tijd gebleven?

Ferry Lochmans | 11-2-2010
Dat plein mooie herinnering zeker aan Turco en de Stijnlaan waar ik als kleine jongen naar de film ging bij het Leger des Heils. En dan de Bazar met het draaiplateau in de etalage ik heb er vaak staan kijken.
En als ik mij mijn muloklas voor de geest haal heb ik volgens mij nog bij een Annie Kwappenberg in de Spionkopstraat gezeten.

Groet

Frank Faber | 11-2-2010
Voordat ik in 1988 naar Zoetermeer verkaste woonde ik twee jaar in de Cilliersstraat op een etage, dus vlak bij het Paul krugerplein. Veel dingen uit die tijd (eind jaren 80 dus) waren toen nog net zo als op de foto. Nu is er erg veel veranderd en ik zou nooit meer in dat buurtje willen wonen. De meeste van die huizen, ook het huis waarin ik woonde waren toen al rijp voor de sloop en misschien is het huis waar ik gewoond heb inmiddels ook tegen de vlakte. Vanaf mijn huiskamer aan de achterkant had ik uitzicht op een heel oud schoolgebouw. Ik zou niet weten hoe de situatie in die buurt momenteel is want ik ben er al in geen jaren meer geweest.

Wil Veltman | 11-2-2010
Mooie foto,
Als ik naar de pisbak kijk ruik ik ook nog waar hij voor gebruikt werd,
de boeken winkel rechts op de hoek waar ik altijd vliegerlatjes en papier kocht voor mijn vliegers, links kanits feestartikelen winkel, en Turco ijssaloon
die ernaast zat, is net niet meer te zien, natuurlijk de steinlaan met de Tel. cel
waar we altijd rond de kerstdagen onze kerstboom kochten (met kruis!)
nog net zicht op de Engelenburgstraat, en niet te vergeten de haringtent op de voorgrond, nu had er nog een 12 of 6 moeten staan dan was het plaatje compleet geweest.

de groeten uit mooi ondergesneeuwd Emmen

Rien Solcer | 10-2-2010
Ik schat deze foto schitterende foto uit 1958/59, gelukkig staan de huizenrij tot de Engelenburgstraat nog fier overeind. Een plein met een pisbak, dat zie je ook niet meer. Die winkel ''de bazar'' kan ik mij heel goed herinneren, daar heb ik veel speelgoed van.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    1319


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!