Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Kamperfoeliestraat vanaf het Vlierboomplein, begin jaren `50
foto uit de collectie van Loek Seuneke


Oude foto vanaf het Vlierboomplein, waar ik in 1949 op nummer 41 geboren ben. Mijn ouders woonden, als zo velen, bij oma in. Deze foto is genomen vanuit een bovenwoning waar een neef van mijn vader woonde. Het jaartal van deze foto is mij niet bekend.

Loek Seuneke

john vanderkolk | 4-10-2018
Ik woonde op no 21 en was gedurende de 2de wereld oorlog.Enorme herinnering en van de razzias al die moffen ons leven heel moeilijk maakte en haast stieven van de honger De bevrijding was gewoon fantasties en er was weer iets te eten. Ik werd gewoon ziek want ik kreeg een staal boter en daar was mijn maag niet aan gewend.Affijn leuk en wij speelde voetbal tussen die twee paalen en naast de remise.x

Loek Seuneke | 8-1-2018
Karin, voor meer familie info kun je mij mailen op J.L. Seuneke@home.nl dan blijft het wat meer prive.

Karin Antonie | 8-1-2018
Het klopt dat haar moeder een van der Hout was (Cor van der Hout). Ik weet ook niet precies waar ze heeft gewoont. Zal het aan haar vragen als ik haar zie. Volgens mij heeft ze zowel in een bovenwoning gewoond als beneden.
Oom Louis was getrouwd met tante Anna.

Hans F | 6-1-2018
Ben geboren op het Vlierboomplein in 1950. Heb hier tot mijn 5e jaar gewoond. Aan de andere kant van het plein, waar ik op nummer 20 woonde, was een echte poort. Hier onderdoor kom je in de Lijsterbesstraat bij de remise. Heel wat trams voorbij zien komen. De CWP was toen nog niet zo groot als nu. De sluis was er nog niet.

Loek Seuneke | 6-1-2018
Karin, wij zijn verbonden via de van der Hout stamboom, jou grootmoeder was een zuster van mijn grootmoeder, beide een van der Hout, de oom Luis moet dan de broer van mijn vader zijn, waar Maria op het Vlierboom plein gewoond heeft weet ik niet.

Karin Antonie | 6-1-2018
Mijn moeder heeft ook gewoond op het Vlierboomplein. Haar naam is Maria Richel en is inmiddels bijna 96 jaar. Ik weet niet precies wanneer ze daar heeft gewoont, maar ze heeft het over haar jeugdjaren dus dat zal zo in de jaren `20 en `30 zijn geweest. Haar vader was opzichter van het gasbedrijf en ik denk dat ze familie is van de heer Seuneke. Ik kan me in ieder geval oom Louis Seuneke herinneren.

Hans Kindt | 31-7-2012
Hans (Zoef): Dat zigzag lopen i.v.m. de hondenpoep is al een eeuwigheid een typisch Haags probleem (zowel letterlijk als figuurlijk een "kakstad"). Toen mijn vader begin jaren 40 verkering kreeg met mij moeder was hij zo blij dat hij met zijn neus in de wind niet keek waar hij liep (moet je zeker in Den Haag nooit doen) en ja hoor: splet, daar stapte hij middenin een hondenbolus Mijn (toekomstige) moeder had de grootste lol maar mijn vader was hoogst geírriteerd en moest maar zien hoe hij die smurrie van zijn schoen af kreeg. Overigens hadden mijn vriendjes (vooral) en vriendinnetjes (wat minder) in de jaren 50 tijdens het buitenspelen een leuk spelletje: plastic ijslepeltjes en patatvorkjes in een hondenbolus stoppen of ze uitnodigend netjes als bestek aan weerskanten van de drol neer te leggen (vorkje links, lepeltje rechts). Bolussen in overvloed!

Ed van Zanten | 31-10-2011
Hallo mag ik even over het Vlierboomplein mee babbelen.
Heb er zelf gewoond tot mijn 7e jaar, op nummer 13. Van 1967 tot 1973
Het heeft mij altijd erg getrokken, zo erg , dat als er eens een woning vrij zou komen en ik mocht er kans op maken ik daar direct op zou reageren. Vooral na de renovatie. Toevallig kwam die kans vorige week en ja ben gaan kijken en zijn nu de boel aan het regelen. Een aantal punten moeten nagekeken. Maar dat komt wel goed.
Vind het wel te gek.

Gerard Mooijman | 25-10-2011
Ben geboren op het Vlierboomplein nummer 12,1931. Mijn Vader was tramconducteur/bestuurder op lijn 3 en liep altijd naar de remise Leisterbes straat.

Even voor WW2 zijn we verhuist naar de Copernicuslaan 289 tweede etage. Mei 1940 brak de oorlog uit, ik was 9 jaar oud. De duitse Junker vliegtuigen vlogen over en zie ik nog in mn gedachten de parasutisten het vliegtuig uitvallen die niet ouder waren dan 16-18 jaar en schoten op onze soldaten die in de straat liepen voordat ze de grondt bereikte. De rest is verledentijd en was dat een droeve perioden. Ik ben inmiddel 80 jaar en woonachtig in de Vereenigde Staten van Amerika, ja, inderdaad, waar blijft de tijd.

Hans (Zoef) | 9-9-2011
De dokter zat aan het begin vanaf de hoek 1e of 2e huis. Was alleen te herkennen aan een bordje aan de gevel, was verder een gewoon woonhuis. Het winkeltje van mevr. Zalm ken ik ook nog wel. Op de andere hoek Thomas Schwenckestraat boven de slager Kok woonde ik op nr. 75. Was een leuk rijtje, hoefde nooit ver weg voor de dagelijkse boodschappen, vrijwel alles was daar.

Anton Zonneveld | 9-9-2011
@ Hans Kindt en Hans Zoef: Ik meng me even in jullie discussie maar op de vraag aan Hans Kindt welk nummer hij heeft gewoont dacht ik wellicht dat hij dicht bij het voormalig ouderlijk huis van mijn schoonoudelui had gewoont. Mijn vrouw heeft n.l. op nummer 102 gewoont, ik praat dan over de jaren '80. Ondertussen heb ik mijn vrouw even om informatie gevraagt wat zij nog van deze jaren kan herinneren. Dat van die huisarts klopt, dat weet ik nog wel, hij zat aan het begin van de straat. Echter zijn naam kan mijn vrouw niet meer herinneren en mijn schoonmoeder spreek ik weinig. Ik was overigens blij dat ik elders samen ging wonen en niet meer naar die vieze straat hoefde te gaan. Je moest n.l. iedere avond zigzag lopen om de hondestront te ontwijken als je naar je vriendin ging.

Hans Kindt | 9-9-2011
Hans (Zoef): Waar zat die dokter dan? Je had op de hoek van de Anton de Haenstraat en de Copernicuslaan aan de ene kant de zuivelwinkel van Van der Zalm (nu woonhuis), de man die volgens mijn ouders in de oorlog de kluit zou hebben belazerd met de rantsoenen en aan de andere kant, iets de straat in zat de oude heer Kraaijeveld met zijn groentenstalletje. Voor de rest alleen maar woonhuizen. Ben je niet in de war met de Govert Bidloostraat die vanuit de Anton de Haenstraat regelrecht over de Copernicuslaan doorgetrokken in het verlengde van de Anton de Haenstraat ligt?
Ik zal het ook eens aan mijn broer vragen. Die is 6 jaar ouder en zou het kunnen weten maar ik zie echt water branden hoor. Ik heb nooit iets van de aanwezigheid van een dokterspraktijk in de straat gezien. Op welk huisnummer zat die dan?

Hans (Zoef) | 9-9-2011
Die artsenpost heeft daar toch heel erg lang gezeten, in de oorlog ben ik daar nog ingeënt bij dokter de Groot en toen deze met pensioen ging kwam daar in de jaren 60 dokter Zwennis in. Deze is in 1999 met pensioen gegeen en zijn opvolger heeft deze locatie niet meer gebruikt en is praktijk gaan houden aan de Statenlaan en de Goudenregenstraat.

Hans Kindt | 9-9-2011
Hans (Zoef): een huisartsenpraktijk in de Anton de Haenstraat aan de kant van de Copernicuslaan??? Dat is voor mij wel heel nieuw want ik ken die straat op mijn duimpje. Nooit geweten dat daar een arts zat (zo geweldig voornaam was die straat niet).

Hans Kindt | 9-9-2011
Anton Zonneveld:

Dat was nummer 42 (1950 - Pasen 1959)

Pim | 7-9-2011
In de jaren 60 branden we tegen de middenste kolom de kerstbomen met oud en nieuw. Heel veel gevoetbald op het pleintje.

JWB | 7-9-2011
De poort staat er nog volgens Google Streetview. Alleen is hij doorgezaagd en voorzien van een nieuw verhoogd deel in het midden.

PS | 7-9-2011
@Zoef Bij de school in de verlengde 2e Braamstraat waren poorten maar van een ander type dan deze bijhet vlierboomplein. Verder 1 poort en 2 poort gangetjes bij het gagelplein (grote poort bij de boxdoornstraat en gangen naar de Mient en kamperfoeliestraat. Ook het Weigeliaplein had een poort.En verder uit de buurt Goudenregenplein naar Klimophof

Hans (Zoef) | 6-9-2011
Die poort was een soort van pergola, daar groeiden planten op. In de heesterbuurt was ergens ook zo'n poort en deze was helemaal begroeid met klimop. Ik woonde tot mijn trouwen in de Vlierboomstraat, dus ken ik die buurt wel. Later aan de Copernicuslaan en keek vanuit mijn achterraam zo in de wachtkamer van mijn huisarts aan de Anton de Haenstraat, wat is de wereld soms klein!

hansje | 6-9-2011
Wat is dat "poort" geval dat de twee hoekhuizen verbindt?

Anton Zonneveld | 6-9-2011
@ Hans Kindt: Hans, mag ik weten op welk nummer u in de Anton de Haenstraat gewoont heeft?

Hans Kindt | 6-9-2011
Ja ik woonde in de Anton de Haenstraat en vanuit de achterkamer kon ik de torens van die kerk zien. Zondagmorgen als we met warme rookworst als wekelijkse tractatie aan het ontbijt zaten dan konden we de kerkklokken zelfs zien luiden. Onze tandarts Senstius zat op de hoek van de Mient en de Kamperfoeliestraat. Hij was een kindervriend die mijn panische angst voor witte jassen weg wist te nemen. Als kleuter had ik het v.w.b. de kerk dan ook altijd over "Dr-Senstius-z'n-kerk" (bedoelend de kerk vlakbij de tandarts want volgens mij was de man niet kerks) Maar kater heb ik in dit buurtje heel wat gespeeld. En nou ben ik al opa - zucht, waar blijft de tijd!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    4000


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!