Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   
De Blauwe Tram op de Parkweg bij de Loolaan, Voorburg in 1958
foto van Henk Odendaal uit de collectie van Frank Faber


Voorburgse Kareltje | 3-9-2018
Haagse-Kareltje heeft gelijk. Op de plek van het witte gebouw was vanaf 1967 de dienstwoning van de conciërge van mijn ouwe school waar ik in 1966 begon, het Openbaar Dalton Lyceum Voorburg, een jaartje later of zo Openbare Dalton Scholengemeenschap (de Vliet-Mavo kwam erbij) Voorburg, later Voorburg-Leidschendam (ODSVL). De conciërgewoning was aan de school vastgebouwd aan deze kant van het gebouw dat aan de andere kant doorliep naar de Westerlookade. Het verlengde tussen Parkweg en Oosteinde t.h.v. café Stoop en de woning van de Poeierdot heette trouwens ook Loolaan. Bovenstaande foto zou je ook kunnen zien als een foto van de driesprong Loolaan/van Deventerlaan/Parkweg. Verderop bij de markies links (en rechts ook) is de Rembrandtlaan, meer een drukkere doorgaande weg om Voorburg uit te komen (vanaf de Wijckerbrug).

Koos | 20-10-2011
@Charles, en dat is die mooie stad achter de duinen.

Charles | 9-10-2011
@Koos:
Voorburg ligt tussen mijn oude woonplaats en mijn huidige woonplaats in

Koos | 9-10-2011
Het blijkt dat de Hagenaars, of zijn het Nep Hagenezen?, er is zelfs een Meester bij, meer van Voorburg weten dan de Voorburgers.

Aldert Mak | 9-10-2011
Het witte gebouw is inderdaad van het waterleidingbedrijf. Waarschijnlijk stonden er pompen in, want er was altijd een vreemd geluid hoorbaar. Na opheffing van de NZH lokaaldienst kwam hier de halte voor de vervangende busdienst van de HTM. Ik ben hier als kind vaak geweest, omdat mijn grootouders in de Loolaan woonden.
ton van zelst | 7-10-2011
Kwartje is gevallen jongens.
Dat vrije zicht waar juliie het over hebben was tussen Vreugd en Rust en Huis ten Bosch, daar waar nu in Voorburg de parken liggen van Beatrixlaan e.d.

Tiktak | 7-10-2011
Men maak veelal de fout met de Loolaan
Als men over de Loolaan/spoorwegen hebben, dan gaat het over de
Loolaan in Den Haag, deze loopt langs de spoordijk waar vroeger de
Hoflpleinlijn was ( nu RR traject)
In Voorburg had men het jachthuis 't Loo deze was verbonden met
het Koninklijke Huis ten Bosch, in het toen opgestelde couvernant was een eis opgenomen dat vanuit Huis den Bosch vrij uitzicht zo hebben richting ?? (wat nu Prins Clausplein is) en heden ten daagse kan je op de platte grond zien hoe dat er toen uit zag.
Het is een hele intressante geschiedenis omtrend 't Loo met spoor,tram en waterwegen.
Maar op de foto is de kruizing te zien met de Loolaan in Voorburg.

Haagse_Meester | 7-10-2011
Het probleem is dat veel mensen de Loolaan alleen kennen in z'n spoorse context. Maar de naam komt van een (inmiddels reeds lang verdwenen) buitenhuis. De Loolaan is daar een herinnering aan en waar denk je dat station 't Loo z'n naam vandaan heeft? Ook de ZHESM heeft er nog mee te maken gehad bij de aanleg, zie hiervoor het bekende boek van Smit over deze lijn.

Trouwens, nog een reden waarom de Vondelstraat niet kan: ter plaatse maakt de Parkweg een redelijk ruime boog en op de foto is duidelijk een kaarsrechte spoorvoering te zien

Haagse-Kareltje | 6-10-2011
Poe,poe, het is wel moeilijk om die beste Ton van Zelst te overtuigen dat hij zich toch echt 180graden moet draaien en aan de andere kant van de nu rotonde Rembrandtlaan moet gaan staan en dan nog een stukje achteruit moet lopen tot bij de LOOLAAN. (mooie uitleg toch).
Ton,kijk ook eens in het boek van onze grote vriend L.J.P. deel 2.
(Blauwe Tramlijnen in kleur blz. 126).
Zelfde locatie echter vanuit een iets andere hoek.
Misschien dat nu het kwartje valt.
Succes. (nu reageer ik echt niet meer op dit onderwerp hoor).
PPffffffff.

Rien Solcer | 6-10-2011
@ Ton van Zelst, Het is echt niet moeilijk om even op Google Maps of op Google Earth te kijken waar de Parkwek en de Loolaan mekaar kruisen, en dan gezien de woningen aan de achterzijde, en de stand van de zon, te concluderen dat vele mensen die zeggen: Parklaan-Loolaan, gelijk hebben.
Voor dat ik dit schreef heb ik ook even gekeken.

Wouter | 6-10-2011
In Google Steetview is duidelijk te zien dat de huizen in de achtergrond, met de oranje luifel, wel degelijk aan de huidige Rembrandtrotonde liggen. Ook het kleine huisje daarnaast, met puntdak, bestaat nog. Dan kan dit niets anders dan de Loolaan zijn
http://maps.google.nl/?ll=52.075926,4.373728&spn=0.005328,0.009645&t=m&z=17&vpsrc=6&layer=c&cbll=52.075926,4.373573&panoid=o2sRk8nVjhwsfws_Hz0S2Q&cbp=12,15.87,,0,3.5

ton van zelst | 6-10-2011
Als die de Loolaan zou passeren moet hij de andere kant oprijden richting Leiden dus Loolaan ligt ná het kruispunt. Dit is echt Vondelstraat

Haagse-Kareltje | 6-10-2011
Nou,nog één keertje dan.
De "Blauwe" rijdt hier op de Parkweg,richting Den Haag.
Achter de tram de kruising met de Rembrandtlaan(dit is heden een rotonde. deze rotonde kwam na een zeer ernstig ongeval).
Nu kruist A 502 de LOOLAAN. De panden links van de tramwagen(ik meen dat het gebouwen van de waterleiding waren. Echter 100% zeker weet ik het zo gauw niet, zijn er niet meer. Hier staat nu het Scholengemeenschap Dalton Voorburg.
Nu hou ik er overop.

Charles | 6-10-2011
Haagse_Meester heeft het juist gezien.
De tram passeerd hier kruising Parkweg-Loolaan rijdend richting Den Haag. Het pand rechts van dat helderwitte gebouw bestaat ook nu nog steeds. Alleen de bomen zijn nu wel een fors stuk groter

ton van zelst | 6-10-2011
Dit is natuurlijk de Vondelstraat, met op de achtergrond het kruispunt [nu rotonde] met de Rembrandtlaan in Voorburg. Loolaan ligt hier nog zeker 500 meter vandaan, achter de Blauwe dan. Hier ben ik gedeeltelijk opgegroeid en heb de bouw van het Dalton op die plaats meegemaakt. Blijft een zeer fraaie opname.

Arie | 6-10-2011
Ik heb altijd gedacht dat het om de trams ging, de straat is toch niet zo belangrijk. Of het moet wel iets heel bijzonders zijn.

erven sleeboom | 6-10-2011
dick van der Spek | 6-10-2011 | Laten we elkaar niet in de haren vliegen
Beetje vreemde reactie. Het is nu eenmaal de Parkweg bij de Loolaan, en het Hofpleinlijntje is een eindje weg, de Rembrandtlaan is er zelfs nog iets dichter bij dan de Loolaan.

dick van der Spek | 6-10-2011
Laten we elkaar niet in de haren vliegen, noem de naam van de weg of straat waarop de tram rijdt, en ter verduidelijking nabij de....straat enz. Dus Parkweg nabij rembrandtlaan, dat was ook een halte, en duidelijk in NZH jargon. De naam Loolaan, met alle respect, lijkt meer gelieerd aan de Hofpleinlijn.

erven sleeboom | 5-10-2011
De A502 ziet er blinkend uit. Hij is nog net even opgeknapt en geschilderd, want het ziet ernaar uit dat de HTM te weinig buschauffeurs heeft om de lijn over te nemen.
Maar nee, kort na het maken van deze foto, op 11 mei 1958, gaan de lijnen 40, 41 en 42 toch rijden. De A502 gaat naar de sloper...

Haagse_Meester | 5-10-2011
Nee, dit is toch echt de Loolaan. De huizen in de verte (net rechts naast de tram) bestaan nog, aan de Rembrandtrotonde. De gebouwen links zijn verdwenen, daar staat nu een schoolgebouw.

starlet300 | 5-10-2011
dit is niet bij de loolaan maar bij de rembrandlaan

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    1190


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!