Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Vervoer voetbalsupporters met bussen van Delft naar het Zuiderpark
6 foto`s uit de collectie van Arie Blom


Wachten op de supporters.Alles wordt nauwlettend in de gaten gehouden.De trein met supporters is aangekomen.Op weg naar het Zuiderpark onder begeleiding van de ME.Supporters verlaten de bussen in het Zuiderpark.
Alles is afgezet met hekken, zodat niemand een andere uitweg kan zoeken.En dan is er koffie bij de koffiewagen van Toon!
Ouwe vriend | 24-11-2018
Koosje, ik ken Frans Louwersheimer persoonlijk. Maar ik weet niets van zijn overlijden! Woon te ver weg van Den Haag.
Hoe, waar, en wanneer is hij overleden?

Koosje | 21-4-2018
Ongeveer een week geleden is Frans Louwersheimer overleden! Foto 2

Rinus | 28-6-2013
@Eric
De plek waar de bezoekers overstapten van trein naar bus (en omgekeerd) werd zoveel mogelijk `geheim` gehouden om conmfrontaties te voorkomen. Vanwege het verrassingseffect werd gebruik gemaakt van diverse stations. Ik heb zelf een keer meegemaakt dat de bussen stonden opgesteld bij de Laan van NOI, om kort voor aankomst van de supporterstrein naar een andere locatie te rijden.
Het merkwaardigste wat ik heb gezien is dat de supporters (Ajax, meen ik) mochten gaan wandelen van het HS via de Hofwijckstraat naar de achterzijde van het station. Om confrontaties te voorkomen waren op het Stationsplein een aantal koppelstellen neergezet die geen andere functie hadden dan Den Haag supporters geen direct zicht te geven op hun `rivalen`.

Edwin | 28-6-2013
@Hans,

Als voetbalsupporter heb je weinig te vertellen. Zonder zo`n combiregeling kom je gewoon niet bij de uitwedstrijd van `je cluppie`. Verkijk je niet op de organisatie binnen zo`n groep! Ze staan voor één doel en als er ééntje iets aangedaan wordt, reageert de hele groep (op de `verstandigen` en de `leiders` na). Eén verdwaalde steen door de ruit en een hele bus stroomt leeg om de dader te pakken. Er zitten vaak genoeg `gekken` tussen om het de ME erg moeilijk te maken, maar ik heb eigenlijk eind jaren 80 en begin jaren 90 nooit echt gekke dingen meegemaakt (die jongens van het vaste treinteam van de Spopo konden best redelijk klaverjassen).

charles | 27-6-2013
bij foto 1 staat 4e van links Jimmy Akkel uit Voorburg oud bus chauffeur.

thans meen ik dat hij daar na diensleider is geworden is een fijne vent

met de handen op de rug staat Frans Van Toor...

weet iemand of Jimmy nog werkzzam is bij de htm...


eric | 27-6-2013
een vraag weet iemand welke route er werd gereden vanaf delft zuid

naar den haag zuiderpark en waarom werd er toen niet gestopt bij station rijswijk..iplv van delft zuid.................

charles | 27-6-2013
mooie foto,s (FOTO 2) is gemaakt bij de TU Delft. vlakbij station delft zuid

daar had aan de achterkant was een vent wegje een soort sluiproute daar stonden. de voertuigen van de (me) opgesteld...en leuke is dat dit wegje nog steeds bestaat. bij foto 2 zie je een een topje van dit gebouw staan daar zit nu een deel van de TU delft in.....

weet iemand wanneer deze foto gemaakt is......

Guido (Oud Hagenees) | 27-6-2013
Ik ben het helemaal met Frans eens. Ik heb deze foto`s met bronvermelding op mijn FB pagina geplaatst, daar zitten veel collega`s van de politie op uit die tijd, ik heb er een verlaat eerbetoon van gemaakt, met uw toestemming, hoop ik? Hierbij mijn tekst:

Deze foto`s zijn een eerbetoon aan Toon Jansen, onze oude logistieke man. Ik hoorde gisteren dat Toon enkele jaren geleden is overleden. Deze man was gevaarlijk, als je opmerkingen had over zijn gehaktballen gooide hij deze met volle kracht tegen je kop aan, rechtstreeks uit de jus :-) `s-avonds bij een biertje haalde hij zijn gebit uit zijn mond en flikkerde dat in zijn bier, daarna ging hij aan de barkeeper vragen dat hij iets in zijn bier had gevonden. Die lui wisten niet waar ze moesten kijken. Toon Jansen was een geweldige kerel. Ik wist het niet Toon, ik hoop dat je ze daar ook met gehaktballen bekogeld, Rust in Vrede!

Hans | 27-6-2013
Waar je toch zin in hebt om je op zo`n manier te laten vervoeren! Dat er toch lieden zijn die het kennelijk stoer of leuk vinden om als schorriemorrie te kijk te worden gezet! Nou ja, het zal de leeftijd wel zijn in combinatie met sensatiezucht en een (nog) onvoldoende ontwikkeld individueel geweten. Dat laatste wordt altijd ondergesneeuwd in de dynamiek van de negatieve groep. De treffendste voorbeelden hiervan zijn nazi-organisaties, als SS, SA en meer van dat fraais. Frustraten die in het dagelijkse leven weinig tot niets te vertellen hebben en die zich in zo`n groep bevinden, voelen zich machtig en onaantastbaar. Heel gevaarlijk voor hun onschuldige en meestal zwakke zondebokken! Het hoeft geen betoog, dat zoiets met kracht moet worden bestreden.

Edwin | 26-6-2013
@Frans,

Niet alleen bussen konden dansen..... Ook met een trein ging dat best. En vooral Rotterdamse ME-ers in de maling nemen op het station bij de Kuip was wel zo leuk..... (de meesten bedoelde het niet zo rot, maar je kon altijd lachen om die strakke bekkies)

Frans van Zoest | 26-6-2013
Ha, hectische plaatjes! In mijn jaren bij de ME en ook later met maatregelen heb ook ik het nodige meegemaakt. Het leek wel of er eencelligen in die bussen zaten af en toe. Die Toon heeft ook het nodige te voortduren gekregen. Regelmatig werd zijn Cadiwagen ingegraven of zowat opgeblazen met vuurwerk met oefeningen. Wij kregen gratis voer, vooral de ballen gehakt waren je van het. Hij had de pest aan legerofficieren. Tijdens een oefening verkocht hij gewoon de ballen aan hen, niets gratis! Toon is een enkele jaren geleden overleden, hij woonde altijd aan het Moerbeiplein. Soms moesten we hem heel vroeg ophalen, dan draaiden we nog een extra rondje om het plein met toeters en bellen, was-tie meteen wakker...... Ik kan mij wel herinneren dat de HTM bussen dansend bij HS aankwamen als al die gasten gingen hossen. Dat zal ook niet zo fijn zijn geweest voor de jongens achter het stuur.

Henk | 26-6-2013
Ha ha wat heet ik weet nog zelfs op de Binckhorst 1 bus apart genomen waar alle ruiten uit lagen en de (supporters ) naar buiten wilden kruipen maar weer naar binnen geslagen werden met de lange lat door de ME. Hoop leuke ritten meegemaakt dat wel , en dat het dure grapjes waren ZEKER WETEN ha ha .

Rinus | 26-6-2013
Dit ziet er nog rustig uit. Ken ook scenes met op het dak zittende Ajax supporter,s met de vlag van Israel over de zijkant van de bus gehangen, leuzen schreuwend die ik maar niet ga herhalen.

Ton Oostenrijk | 26-6-2013
Ach wat leuk, een foto van Toon
Toon was een oude politieagent, en als zodanig veel met htm te maken gehad.
Toon zorgde altijd voor de koffie.
We noemden hem altijd meneer "Baantjer"
Hij kwam geregeld in de Telex kantine een bakkie doen

sjoerd | 26-6-2013
Ik heb voor een foto interesse en dat is met de vraag wie is die meneer toon toch geen concurrent van het leger des heils ? i v m de koffie .
en voetballen is voor mij altijd een geldverslindende sport geweest vooral wat er allemaal voor nodig is omdat in goede banen te leiden vooral wat de supporters betreft ( de oproerkraaiers dan) wat kost zo,n operatie om die lui naar het stadion te brengen zullen wel zelf hun ritprijs moeten betalen maar er moet altijd geld bij.
Edwin | 26-6-2013
@IB,

Dat werd afgewisseld, omdat er anders kans was op een speciale welkomsactie van de thuissupporters bv in de vorm van het laten zien van de keiencollectie en vergelijkbare zaken (dat was overigens overal het geval) .

IB | 26-6-2013
Waarom werden de supporters niet gewoon vanaf een station in Den Haag vervoerd?

Nick | 25-6-2013
De foto`s in Delft zijn niet gemaakt bij Delft Noord (bestaat niet als station), maar juist bij station Delft Zuid.

De foto met de achterzijde van de 416 is gemaakt op de overgang Provincialeweg (Delft) naar de Prinses Beatrixlaan (Rijswijk), bij de kruising met `t Haantje (Rijswijk).

Betweter | 25-6-2013
Gave foto`s Arie! Leuk ook met Toon er op.

Op foto 2 staat Frans Louwersheimer (in overhemd)

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    6266


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 17 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!