Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 14 november 2012 om 17:20 uur, bron: www.treinreiziger.nl

Geen helderheid over bezuiniging op infrastructuur

(Novum) - Premier Mark Rutte (VVD) kan nog niet zeggen hoe de bezuiniging van 250 miljoen op infrastructuur wordt ingevuld. In het debat over de regeringsverklaring wilde de oppositie weten of de extra bezuiniging ten koste zou gaan van asfalt of van openbaar vervoer. Rutte gaf echter geen opheldering.Maandag maakten VVD en PvdA bekend dat 250 miljoen euro van infrastructuur wordt gebruikt voor de `sociale agenda`. Wellicht wordt met het geld de beperking van de Werkloosheidswet gecompenseerd, een tegemoetkoming van de VVD aan de PvdA, in ruil voor het schrappen van de inkomensafhankelijke zorgpremie. Verlenging van het recht op WW met zes maanden kost ongeveer een kwart miljard euro.

Rutte zei woensdag dat het geld `breed in de hele infrastructuurportefeuille` wordt gevonden. Daar nam de oppositie geen genoegen mee. "Ik heb hier heel veel moeite mee", zei ChristenUnie-voorman Arie Slob. GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik wilde van de premier weten of het budget voor wegenaanleg of voor het openbaar vervoer beperkt zou worden. "Dat maakt voor ons namelijk nogal uit."

Minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) gaf dinsdag ook al geen helderheid over de gevolgen van de bezuiniging. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zei wel dat het geld ten koste gaat van asfalt. Rutte wilde daar woensdag niet op reageren.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 2010 keer.