Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 14 november 2012 om 17:12 uur. 

Outlet centre Bleizo onder voorwaarden toegestaan

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland willen de komst van een factory outlet centre (FOC) op het Bleizo-terrein in Zoetermeer/Lansingerland onder voorwaarden toestaan. De belangrijkste eis van de provincie is dat de maximaal 20.000 vierkante meter aan nieuw winkelvloeroppervlak, tenminste voor de helft wordt gevuld met detailhandel van topproducenten en exclusieve outletartikelen, het zogeheten hoogwaardige segment.Volgens GS draagt een FOC bij aan de dynamiek en vernieuwing van de detailhandel, voorziet het centrum in een behoefte van de consument en kan het de economie van Zuid-Holland versterken. De hoogwaardige outletvariant voor mode en luxeartikelen is voor de provincie leidend, omdat deze zich nu juist onderscheidt van de reguliere detailhandel en bezoekers van buiten de provincie kan aantrekken.

"Geen ontwrichting"

Een hoogwaardige variant heeft negatieve invloed heeft op de ontwikkeling van bestaande centra, zo laat onderzoek zien dat de provincie heeft laten uitvoeren. Met name winkels in de directe omgeving zullen rekening moeten houden met omzetverlies. “Maar deze invloed lijkt op grond van de onderzoeken niet doorslaggevend voor de ontwikkeling van de meeste bestaande centra”, zegt gedeputeerde Govert Veldhuijzen van Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken. “Er ontstaat geen duurzame ontwrichting van het voorzieningenniveau in de omliggende kernen of gemeenten.”

De bereikbaarheid van het FOC lijkt op de locatie Bleizo voldoende gegarandeerd, zo stellen GS. De autobereikbaarheid via de A12 is uitstekend en de locatie ligt aan de RandstadRail. Mogelijk zal bij verdere gebiedsontwikkeling ook het station Bleizo worden geopend. Het bestemmingsplan zal een meer gedetailleerd inzicht moeten bieden in de bereikbaarheid.

Uitwerking bestemmingsplan

De gemeenten Zoetermeer en Lansingerland zullen het hoogwaardige karakter van het FOC nader moeten uitwerken in een bestemmingsplan. De provincie zal dit later beoordelen. Het standpunt van GS om onder voorwaarden 1 FOC in Zuid-Holland toe te staan, zal in de Provinciale Structuurvisie en Provinciale Ruimtelijke Verordening worden verwerkt. De aanpassingen worden op 12 december 2012 in een voorstel aan Provinciale Staten voorgelegd.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1710 keer.