Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 13 maart 2013 om 14:26 uur. 

Den Haag en NS eens over samenwerking in stadsvervoerder HTM
Reiziger kan miljoeneninvestering in ov tegemoet zien

DEN HAAG - De gemeente Den Haag en NS zijn het eens geworden om de krachten te bundelen in stadsvervoerder HTM. Zij gaan tientallen miljoenen investeren in het openbaar vervoer in de stad. Gemeente, NS en HTM hebben daartoe samen een ambitieuze investeringsagenda opgesteld. De Haagse gemeenteraad heeft het laatste woord over het akkoord.


archieffoto

"Goed nieuws voor de reiziger, voor de HTM, voor de gemeente Den Haag, maar zeker ook voor de Haagse economie. We maken dingen mogelijk die anders niet zouden gebeuren. Den Haag krijgt het beste openbaar vervoer van Nederland", zegt wethouder Financiën Boudewijn Revis, die de afgelopen maanden onderhandelde over het akkoord met financieel directeur NS Engelhardt Robbe.
"Deze samenwerking tussen een lokale en landelijke vervoersexpert is uniek. NS en HTM zijn complementair en bieden de reiziger daardoor comfortabel openbaar vervoer van deur tot deur. De reiziger staat voor beide vervoerders de hele reis centraal, in plaats van in twee aparte delen", aldus Robbe.
"HTM zet met trots haar handtekening onder de overeenkomst", zegt algemeen directeur van de HTM Dirk le Clercq. "HTM blijft een Haags bedrijf en in publieke handen. Een sterke stadsvervoerder, die goed kan inspelen op de wensen en behoeften van de moderne reiziger. HTM kan zo beter en completer openbaar vervoer leveren."

De samenwerking krijgt gestalte in de vennootschap HTM Personenvervoer, waarin NS een belang van 49 procent neemt en de gemeente 51 procent behoudt. De (rail)infrastructuur van HTM valt hier buiten, die blijft voor de volle honderd procent eigendom van de gemeente Den Haag. De NS betaalt 45 miljoen euro aan de gemeente voor het belang in HTM Personenvervoer. De aandeelhouders gaan in totaal de komende jaren ruim 75 miljoen euro investeren in het openbaar vervoer in de stad. HTM Personenvervoer gaat alles op alles zetten om de railconcessie 2017 - 2026 voor Haaglanden binnen te halen, die in 2016 ofwel wordt aanbesteed, ofwel onderhands gegund.

Investeringen
De investeringen in het openbaar vervoer in Haaglanden hebben tot doel uitstekende service en comfortabel, veilig en betrouwbaar openbaar vervoer te bieden aan een structureel groeiend aantal ov-reizigers in Den Haag. De nadruk ligt daarbij op betere bereikbaarheid van toplocaties als Scheveningen en de Internationale Zone, groter gemak voor de reiziger en het veiliger en prettiger maken van de ov-knooppunten, waar dagelijks duizenden reizigers in-, uit- en overstappen.

Best bereikbare strand
Om al deze ambities te verwezenlijken, is er een investeringsagenda met grote projecten opgesteld voor de komende jaren. Zo zullen de tramlijnen 17 en 11 worden doorgetrokken naar de Strandweg (2014) en het Norfolkterrein (2017). Daarmee wordt de zes kilometer lange kustlijn van Scheveningen het best bereikbare strand. Ook in de bereikbaarheid van andere locaties, zoals de Internationale Zone met het World Forum Center en het Beatrixkwartier, wordt geïnvesteerd.

Gratis wifi in tram
Het gemak voor de reiziger wordt vergroot door introductie van allerlei gecombineerde ov-kaarten, speciaal afgestemd op de behoeften van dagjesmensen, expats of werkgevers. In 2014 komt er gratis wifi op de stations, in trams en op grote haltes. Ook zal er op een aantal drukke haltes meer service en infomatie aan de reiziger worden geboden. Nog dit jaar start daarmee een proef op twee locaties.

Drie stations veiliger en aantrekkelijker
Om Station HS, het busplatform op Den Haag Centraal en Laan van Nieuw Oost-Indië veiliger en aantrekkelijker plekken te maken, wordt ook in deze drie belangrijkste vervoersknooppunten van Den Haag extra geïnvesteerd. Station HS wordt de huisvesting en daarmee opkomstplek van de controleurs HTM. Hun zichtbare aanwezigheid, vooral ook buiten kantoortijden, zal het gevoel van veiligheid van reizigers vergroten. Voor het busplatform en Laan van NOI staan grote herinrichtingen op het programma.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 10 DECEMBER 2018

 - Den Haag heeft weer een gezellige Kersttram - 17 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018

 - Popmuseum naar Den Haag of niet?

 - Oppepper voor winkelcentrum Leyweg - 1 reactie

 - De nieuwe metro’s van Amsterdam in beeldGelezen: 2645 keer.Er zijn op dit moment 15 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!