Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 14 september 2013 om 16:22 uur. 

Ernstige hinder RandstadRail van schietpartij Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een schietpartij in Zoetermeer raakten zaterdag 14 september in de vroege ochtenduren drie personen gewond. De politie hield na een korte achtervolging een 36-jarige verdachte uit Amsterdam aan.


archieffoto

Omstreeks 05.30 uur zagen agenten via het cameratoezicht dat op het Theaterplein een vechtpartij gaande was. Er ontstond een flinke oploop. Kort daarna kreeg de politie meerdere meldingen over een schietpartij op dezelfde locatie. Alle beschikbare politie-eenheden werden ter plaatse gedirigeerd. Personeel van de centrale meldkamer van de eenheid Den Haag zorgde dat meerdere politie-eenheden uit de regio ter ondersteuning van het incident ter plaatse kwamen.

Toen de eerste agenten op het Theaterplein ter plaatse kwamen, troffen zij daar meerdere personen gewond aan. In totaal bleek dat er drie personen in de leeftijd van 20-26 jaar oud door vuurwapengeweld waren geraakt. Deze personen hadden meerdere schotwonden in been en heup. Politieagenten verleenden direct de eerste noodzakelijke medische zorg. Personeel van de ambulancedienst nam dit korte tijd later over.

Vrijwel direct vond er een zoektocht plaats naar de vermoedelijke schutter. Meerdere omstanders verstrekten de politie een signalement van deze verdachte. Een van de politie-eenheden zag een man die voldeed aan het signalement vanaf het Zoetermeerse stadscentrum op een bromfiets wegrijden. De agenten zetten direct de achtervolging in en sommeerden de man om te stoppen. De verdachte weigerde dat. Ook na het aanroepen dat er geweld zou worden gebruikt, bleef de man doorrijden. Tijdens de achtervolging is door politiepersoneel meerdere keren ter aanhouding op de verdachte geschoten.

Via het Zoetermeerse stadshart reed de man naar de Reimstraat, de Bordeauxstraat en de ItaliŽlaan. Daar ging hij met zijn bromfiets onderuit en dook het nabij deze wegen gelegen water in. Achtervolgd door enkele agenten die ook te water gingen zwom de man naar de overkant en rende richting de Dumeelaan. Politiepersoneel van de hondenbrigade hield de man, die zich trachtte te verstoppen in de beschoeiing, kort tijd later aan. De verdachte, een 36-jarige man uit Amsterdam, werd tijdens de aanhouding door de politiehond gebeten. Hij bleek verder niet gewond te zijn geraakt. De verdachte werd na behandeling door de GGD overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De politie creŽerde meerdere plaatsen delict (PD`s). Op het Theaterplein, Amsterdamstraat, ItaliŽlaan en Dumeelaan werd een groot onderzoek gestart. Aan de politieactie deden enkele tientallen agenten mee. De politie stelt een onderzoek in naar het schietpartij en de achtergronden daarvan. Het nabijgelegen station Centrum-West is gedurende lange tijd afgesloten geweest als gevolg van de schietpartij en het onderzoek. RandstadRail 3 en 4 reden vanuit Den Haag niet verder dan de halte Leidschenveen.

Omdat de rol van de bij het incident betrokken slachtoffers niet duidelijk is, werden ook zij aangehouden.

Bent u getuige geweest van dit incident of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het achterhalen van de toedracht en achtergronden van het incident? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 13 NOVEMBER 2018

 - Tarieven Haags OV tot wel 14% verhoogd - 7 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

 - ĎRijswijkse Muziekbuurt eerste wijk zonder openbaar vervoerí - 3 reacties

 - Provincie en MRDH intensiveren samenwerking - 1 reactieGelezen: 2429 keer.Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!