Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 14 november 2016 om 14:14 uur. 

Metrolijnen C en E rijden in Rotterdam tijdens Oud en Nieuw

ROTTERDAM - Tijdens de jaarwisseling 2016/2017 vindt het Nationaal Vuurwerk voor de 10e keer plaats in Rotterdam. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Met als hoogtepunt de grootste vuurwerkshow van Nederland om precies 00.00 uur.Dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst gratis gebruik maken van de metro en p&r tijdens het evenement. Waar het OV op oudejaarsdag normaal om 20.00 uur stopt, rijdt de RET deze jaarwisseling door met de metro om alle feestvierders weer terug te brengen.

De RET rijdt tussen 22.00 uur en 23.45 uur en tussen 0.15 uur en 2.00 uur met Metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere 10 minuten metro’s rijden op de metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijerplein en Slinge. Zo verbeteren de gemeente Rotterdam en de RET de bereikbaarheid van het Nationaal Vuurwerk en de Rotterdamse binnenstad op deze feestelijke avond. De metro’s rijden vanaf P+R terreinen zodat de auto niet mee hoeft de binnenstad in. Als extra service bieden de RET en de gemeente Rotterdam dit OV vanaf 22.00 uur gratis aan. Ook het parkeren op de P+R terreinen is gratis.

De metro rijdt niet het volledige traject maar stopt op de (P+R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Rotterdam Centraal, Maashaven en Zuidplein (metrolijn E). Op metrolijn C wordt gestopt op Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Beurs, Kralingse Zoom, Capelsebrug, Coolhaven, Eendrachtsplein, Oostplein en Voorschoterlaan.

Pex Langenberg, wethouder mobiliteit, duurzaamheid en cultuur: "Het aantal bezoekers aan het Nationale Vuurwerk groeit jaarlijks. Steeds meer mensen kiezen voor centraal georganiseerd vuurwerk. Alle feestvierders worden zo gastvrij mogelijk verwelkomd in Rotterdam, dat betekent ook dat u na het feestje weer wordt thuisgebracht."

Pedro Peters, algemeen directeur RET: "De RET speelt graag in op deze vraag van de gemeente. Ik ben blij dat de Gemeente Rotterdam 2/3 van onze kosten wil betalen. De RET betaalt zelf de rest en zo kunnen we onze reizigers deze unieke service bieden. Het reizen is gratis en dat betekent dat de poortjes open staan. Zo hebben we in ieder geval geen last van zwartrijden. Ik reken op de gezellige sfeer die we bijvoorbeeld ook kennen van onze extra metroritten bij North Sea Jazz.”

Het Rotterdams college van b en w heeft besloten extra middelen beschikbaar te stellen om dit bijzondere evenement in kwaliteit en veiligheid mee te doen groeien. Het budget voor het evenement wordt verhoogd van € 200.000 naar € 300.000. De kosten voor het doorrijden van de metro tijdens de jaarwisseling zijn 80.000 euro. Om de stad bereikbaar te houden, neemt gemeente tevens twee derde van deze kosten voor zijn rekening.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1510 keer.