Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-1-2018, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 18 juli 2017 om 12:08 uur. 

Pilot bodycams RET-controleurs

ROTTERDAM - De RET start vanaf vandaag met een pilot waarbij controleurs worden uitgerust met een op het lichaam gedragen camera. De camera is bedoeld om incidenten die zich richten op de controleurs in beeld te brengen.Deze bodycams zijn een aanvulling op de 6.000 camera’s die al in de RET voertuigen en stations aanwezig zijn. Afgelopen jaar is door de Ministeries I&M en Veiligheid & Justitie samen met de Openbaar vervoerbedrijven en de vakbonden een aantal projecten gestart. Doel van deze projecten is het aantal geweldincidenten in het OV te laten afnemen. Een van deze initiatieven is deze bodycam.

Het aantal agressie-incidenten in het vervoersgebied van de RET tegen het personeel en reizigers is de laatste jaren afgenomen. Tegelijk is de aard van de incidenten die wel plaatsvinden ernstiger; het geweld is harder en meer op de persoon gericht. Helaas is elk incident één te veel. Gelukkig worden veel van deze persoonsgerichte incidenten door vaste camera’s in de rijtuigen en de stations opgenomen wat de bewijslast tegen een verdachte ten goede komt. Toch komt het voor dat incidenten net buiten het bereik van de vaste camera’s plaatsvinden of dat incidenten buiten een tram of een bus (verder) escaleren. Daarom kan het beeldmateriaal, dat door een bodycam is opgenomen, een waardevolle aanvulling voor de bewijslast zijn. Daarnaast is de verwachting dat bodycams met name preventief en de-escalerend werken als reizigers weten dat COV’ers de mogelijkheid hebben om misdragingen te filmen.

Per team van controleurs wordt tenminste één bodycam meegeven. De bodycams worden door de COV’er op borsthoogte gedragen in een speciaal daarvoor ontwikkeld harnas. De controleurs kunnen zelf bepalen of zij de camera aanzetten. De COV’ers zijn blij met de komst van de camera’s. Zo ook controleur Lesley van Gilst: “Die camera’s zijn top. Hadden we jaren eerder moeten hebben. De Toezicht collega’s van Capelle aan den IJssel dragen ze ook en daar werkt het erg goed. Ik weet zeker dat deze camera’s bij de RET ook een hoop incidenten gaan voorkomen.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaap


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 7 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactieGelezen: 766 keer.