Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-1-2018, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 27 juli 2017 om 12:29 uur. 

Op pad met museumbussen en -trams tijdens Amsterdam Zomerroute

AMSTERDAM - Zondag 30 juli staan historische bussen en trams centraal als vervoermiddel in de stad, tijdens de tweede Open Monumentendag Amsterdam Zomerroute.Op 1 januari 1900 zagen Amsterdammers de nieuwe eeuw met optimisme tegemoet. Velen dachten dat allerlei uitvindingen van de industriële revolutie zoals de trein, de schrijfmachine en de telefoon het leven van de mensen prettiger zou maken. Voor Amsterdammers bestond er nog één reden tot blijdschap: de komst van de Gemeentetram (voorloper van het GVB). Een grote stad kon toch niet zonder eigen vervoersbedrijf. In 1908 werd de eerste buslijn geopend maar deze werd al snel weer opgeheven. Vanaf 1922 volgden nieuwe buslijnen. Tijdens de tweede Open Monumentendag Zomerroute op zondag 30 juli staan historische bussen en trams centraal als vervoermiddel in de stad.

Haarlemmermeerstation
Amsterdam Willemspark, zoals de oorspronkelijke naam van het kopstation luidt, is in 1915 gebouwd naar ontwerp van H. van Emmerik in opdracht van de Hollandsche Electrische-Spoorweg-Maatschappij. Ondanks deze bedrijfsnaam hebben op de Haarlemmermeerlijnen altijd uitsluitend stoomtreinen gereden. Het stationsgebouw in landhuisachtige stijl bevatte beneden de stationshal, het kantoor van de stationschef, een goederenlokaal en wachtkamers. Boven was er onder meer een dienstwoning voor de stationschef. In 1950 werd het spoornet van de maatschappij gesloten voor reizigersvervoer. Een deel van de begane grond is nu in gebruik door het Electrisch Trammuseumlijn (EMA), het andere deel doet dienst als evenementlocatie.

Uniek ritje
Tijdens de tweede Open Monumentendag Amsterdam Zomerroute is iedereen vanaf 12:00 uur welkom om vanaf het Haarlemmermeerstation een uniek ritje te maken met de museumbussen van stichting BRAM en de museumtrams van stichting EMA richting Nieuw-West. In Nieuw-West zijn er haltes voor op- en afstap bij de Molen van Sloten en het Van Eesterenmuseum. In Sloten is naast de molen het kleinste politiebureau van Nederland geopend en starten vanaf 13:00 uur elk half uur wandelingen door het dorp.

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaap


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 7 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactieGelezen: 963 keer.