Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 6 augustus 2017 om 12:39 uur. 

Boekpresentatie ‘Sporen van smaragd’ in Spoorwegmuseum

UTRECHT - Woensdag 10 augustus 2017 is het precies 150 jaar geleden dat de eerste trein op Java reed. Ter gelegenheid daarvan presenteren het Spoorwegmuseum en W Books met trots het boek ‘Sporen van smaragd, per trein door Nederlands-Indië’.Het boek is een sfeervolle en uitbundig geschreven reis door het verleden, rijk geïllustreerd met historische afbeeldingen, kaarten, affiches en kwalitatief hoogstaande foto’s van de modellen die op dit moment in de gelijknamige tentoonstelling in het Spoorwegmuseum te zien zijn.

Sporen van smaragd
Een groot deel van het Indonesische spoor werd aangelegd door Nederlandse ingenieurs en geëxploiteerd door Nederlands spoorwegmaatschappijen. De sporen van het koloniale verleden zijn nog steeds terug te vinden in stations, woningen voor spoorwegpersoneel en kantoren die onder Nederlands beheer werden gebouwd. Het boek en de tentoonstelling tonen de gestage groei van het spoorwegnet op Java en elders in de archipel vanaf 1867, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en industrie van de kolonie konden stimuleren en bovendien van militair-strategisch belang konden zijn. De auteur van ‘Sporen van smaragd’ is Evelien Pieterse, conservator bij Het Spoorwegmuseum en tevens samensteller van de tentoonstelling. Het voorwoord is van Thom Hoffman.

De tentoonstelling ‘Sporen van smaragd’ werd vrijdag 7 juli geopend in het Spoorwegmuseum en zal tot 10 november te zien zijn.

Boekpresentatie ‘Sporen van smaragd, per trein door Nederlands-Indië’
Donderdag 10 augustus
Aan vang 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)

Voorafgaand en na afloop vertelt restaurator Ruben Spelbos over de restauratie van één van de Indische rijtuigmodellen uit de collectie en demonstreert dhr. Voetberg zijn rijdende model van locomotief 1622, die als bijnaam de ‘Bergkoningin’ kreeg.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 2 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 10 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 756 keer.