Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 9 augustus 2017 om 17:46 uur. 

Negen dagen geen of minder treinen tussen Den Haag en Rotterdam

UTRECHT - Tot eind dit jaar is ProRail bezig met een grote vernieuwingsoperatie op het spoor tussen Den Haag en Rotterdam. Van zaterdag 12 tot maandag 21 augustus maken ze een belangrijke stap naar voltooiing van dat werk.Den Haag-Delft-Rotterdam
Tussen Den Haag Laan van NOI en Delft vervangt ProRail in negen dagen tijd zestienhonderd dwarsliggers en een kruiswissel (een combinatie van vier wissels en een kruising). Gelijktijdig leggen ze vijfduizend nieuwe dwarsliggers tussen Delft en Rotterdam.

Combineren van werkzaamheden
Om de overlast voor reizigers en vervoerders te minimaliseren, probeert ProRail zo veel mogelijk werk te combineren. Tijdens de buitendienststelling tussen Den Haag en Rotterdam gaan ze daarom ook aan de slag met damwanden, betonplaten en straatwerk op de perrons van de stations Moerwijk en Delft Zuid. Op station Rijswijk vervangt ProRail de tunnelverlichting. En op station Delft plaatsen ze hekken en trekken ze damwanden bij de noordelijke toerit van de tunnel.

Grote plaatje
Het werk dat zaterdag start, is een flinke stap in een grote vernieuwingsoperatie tussen Den Haag en Rotterdam. Eerder deze zomer vernieuwde ProRail al wissels bij Den Haag Centraal. Den Haag Centraal is een van de zes locaties tussen Den Haag en Rotterdam die onder handen wordt genomen. Tot eind 2017 vervangt ProRail op zes locaties in totaal 51 wissels, 3.000 meter rails en 7.000 dwarsliggers. Zo houdt ProRail het spoor in optimale conditie, en zorgen ze dat treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden.

ProRail vernieuwt
In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar heeft ProRail beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen.

Wat betekent dit voor reizigers?
Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd om om te reizen of om gebruik te maken van vervangend busvervoer. Houd rekening met extra reistijd. Vanaf 10 dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies in de reisplanner of via de app van NS.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 2 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 10 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 1056 keer.