Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 7 september 2017 om 13:17 uur. 

CDA: Den Haag moet meer ambitie tonen OV-plannen 2040

DEN HAAG - De gemeente Den Haag is niet kritisch genoeg op de OV-plannen van de metropoolregio Rotterdam – Den Haag (MRDH). Dat stelt CDA-woordvoerder Openbaar Vervoer Michel Rogier.‘’Wanneer ik de plannen lees dan mis ik lef en visie,’’ aldus Rogier. ‘’De MRDH maakt plannen voor het verbeteren en uitbreiden van het Openbaar Vervoer tot en met 2040. Dan verwacht je grootste concrete plannen. Er wordt echter totaal niet out-of-the-box gedacht, zoals aan ondertunneling van tramlijnen. Durf ambitie te hebben! Met alleen de voorgestelde lichte maatregelen zoals het aanpassen van verkeerslichten of het omleggen van een bestaande tramlijn redden we het niet hoor.’’ Rogier verwijst naar de tramtunnel in het centrum die dankzij een voorstel van het CDA is gegraven. ‘’In het begin vond iedereen het een te fors plan. Maar nu is iedereen er blij mee. Wanneer je de stad wil laten groeien zijn forse maatregelen en investeringen nodig en dat begint met het uitspreken van je ambitie.’’ De wethouder is het eens met Rogier en belooft in een aangepaste zienswijze de toekomstambities op het gebied van OV vanuit Den Haag aan de metropoolregio kenbaar te maken.

Ook moet de Haagse wethouder in zijn reactie op de plannen volgens Rogier meer opkomen voor de Haagse belangen. ‘’Waarom mag Rotterdam voor 365 miljoen vanuit het MRDH-budget een directe lijn met Hoek van Holland aanleggen maar steggelen wij in Den Haag al jaren over het verbeteren van de OV-verbinding naar Scheveningen?’’

Halte dichtbij
Volgens Rogier is het daarnaast onverteerbaar dat door de MRDH wordt voorgesteld om haltes te laten verdwijnen waardoor ouderen en Hagenaars die minder mobiel zijn straks meer dan 500 meter naar een halte moeten lopen. De wethouder belooft Rogier gelukkig om bezwaar richting de MRDH te maken om dit te voorkomen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 2 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 10 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 956 keer.