Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 14 september 2017 om 16:08 uur. 

65 sociale huurwoningen op plek Euro Cinema

DEN HAAG - Er is begonnen met de bouw van 65 sociale huurwoningen op de plek van de voormalige bioscoop Euro Cinema. Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen) sloeg dinsdag de eerste paal. Het appartementengebouw krijgt de naam Lumière.


De oude bioscoop Eurocinema maakt plaats voor een appartementengebouw met 65 huurappartementen. Diverse typen twee- en driekamerwoningen. Het gebouw heeft 15 verdiepingen met op de begane grond de entree en de liften, de bergingen bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping.

Dinsdag 12 september gaven Joris Wijsmuller en René Lemson, directeur bij woningcorporatie Arcade, het sein start bouw voor de realisatie 65 sociale huurappartementen op de hoek van de Leyweg en Hengelolaan. De sociale huurappartementen verrijzen op historische grond, namelijk op de plaats van de voormalige bioscoop Euro Cinema.

Lumiere
Het appartementengebouw gaat Lumiere heten. Deze naam is een knipoog naar het verleden van de locatie: in bioscoop Euro Cinema ging onder meer de filmklassieker Lawrence of Arabië in première onder toeziend oog van toenmalig koningin Juliana. Lumiere verwijst naar de uitvinders van de filmkunst, de gebroeders Lumière.

De bioscoop is in 1987 gesloten, maar het gebouw werd pas vorig jaar gesloopt om plaats te maken voor stadsontwikkeling. ‘Dat was een heel bijzonder moment. Liefhebbers van de bioscoop hebben er toen een afscheidsborrel gegeven. Dat er iets anders komt, daar hadden ze vrede mee. Met de komst van het appartementengebouw komt er weer meer leven op deze plek,` aldus Joris Wijsmuller.

Pixelafbeelding
Niet alleen in de naam, ook in het gebouw komt de historie van de plek terug. Er komt een pixelafbeelding in het gebouw van een film die gedraaid heeft in de begintijd van de voormalige bioscoop. Daarnaast worden in de gevel goudkleurige, glimmende stenen verwerkt alsof het sterren zijn. Dit is een knipoog naar de filmsterren van toen. Wijsmuller: ‘zo worden de verhalen uit het verleden levendig gehouden.` Het appartementengebouw is begin 2019 klaar.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 2 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 10 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 758 keer.