Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 14:53 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 15 september 2017 om 15:16 uur. 

OV loket: OV moet klantvriendelijker

DEN HAAG - OV-bedrijven benaderen reizigers niet altijd als klant en verplaatsen zich onvoldoende in hen. Dat stelt het OV loket in de rapportage over het tweede kwartaal. Processen worden veelal ontworpen vanuit het perspectief van de vervoerder in plaats van dat van de reizigers.En als de vervoerder fouten maakt, dan is het te vaak aan de reizigers om daarop alert te zijn en aan de bel te trekken.

De reiziger staat nog lang niet altijd op nummer 1, stelt het OV loket. Veel klachten die bij het loket binnenkomen hebben niet alleen betrekking op producten en diensten die door OV-bedrijven worden geleverd, maar vooral ook op de bejegening van de klant. Problemen die voortkomen uit ingewikkelde systemen van de vervoerders, worden regelmatig bij de reiziger neergelegd.

Als voorbeeld noemt het OV loket ingewikkelde procedures rond opzeggen, verlengen en overzetten van abonnementen. Ook problemen met het afschrijven van saldo, waarbij de fout wordt veroorzaakt door de vervoerder, worden niet altijd op een klantvriendelijke wijze opgelost. Vaak moet de reiziger zelf aan de bel trekken. Het helpt ook niet mee dat OV-bedrijven achterstanden hebben met het beantwoorden van mails of terugstorten van saldo.

Het OV loket adviseert een geautomatiseerd systeem waarbij reizigers zelf het saldo op hun OVchipkaart kunnen beheren (dus niet alleen opladen, maar ook terugstorten). Als reizigers door bijvoorbeeld een technische fout van het OV-bedrijf financiële schade lijden, moet de vervoerder zelf komen met het initiatief voor compensatie. Tot slot adviseert het OV loket een vast contactpersoon te bieden aan reizigers die wegens een ingewikkeld probleem meerdere keren contact moeten hebben met de klantenservice.

Lees hier de complete rapportage van het OV loket.

Het OV loket is in 2008 door Rover met steun van het Ministerie I&M opgericht als onafhankelijke ombudsman voor beter openbaar vervoer en bemiddelt bij individuele klachten.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 1 reactie

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 2 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 680 keer.