Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 24 september 2017 om 12:59 uur. 

Aanbieden deelfietsen mag alleen vanuit fietsparkeervoorziening

DEN HAAG - Aanbieders van deelfietsen mogen zich in Den Haag vestigen op voorwaarde dat zij zorgen voor fietsparkeervoorzieningen van waaruit de deelfietsen kunnen worden verhuurd. Dat heeft het college van de gemeente Den Haag bepaald.Door deze voorwaarde te stellen, wil de gemeente de overlast van onbeheerde deelfietsen op straat voorkomen.

Het college gaat de Algemene plaatselijke verordening (APV) hiervoor aanpassen. Deze aanpassing heeft geen gevolgen voor de bestaande deelfietssystemen zoals de OV-fiets en de Haagse Stadsfiets. Zij voldoen al aan deze voorwaarden.

Wethouder Tom de Bruijn: "Het is natuurlijk heel mooi dat fietsen steeds populairder wordt en dat bedrijven hierop inspringen door deelfietsen aan te bieden. Maar tegelijkertijd zien we ook dat de ruimte om de fietsen op straat te parkeren beperkt is. We hebben in de binnenstad, in de omgeving van stations en in een aantal woonwijken al een nijpend tekort aan fietsparkeerplekken", aldus wethouder De Bruijn.

Fietsen is niet alleen gezond en goed voor de luchtkwaliteit, het houdt de stad ook bereikbaar. De gemeente Den Haag investeert daarom al jaren in het fietsbeleid. Het geld gaat onder andere naar het realiseren van meer fietsparkeerplekken. Zo subsidieert de gemeente buurtstallingen om zo ervoor te zorgen dat bewoners hun fiets niet op straat hoeven te plaatsen. En er komen ook meer fietsenstallingen bij waar bewoners voor een speciaal tarief ook `s nachts hun fiets kunnen stallen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 2 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 10 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 666 keer.