Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 14:53 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 29 september 2017 om 14:08 uur. 

CNV: Lonen OV kunnen in 3 jaar met 10 procent omhoog

DEN HAAG - De roep om hogere lonen maken de CNV-leden in het openbaar vervoer volgende week concreet. Bij de start van het cao-overleg, volgende week donderdag, legt CNV-onderhandelaar Sanne van der Meulen een looneis op tafel van 3,5 procent per jaar. “Een meerjarige cao heeft onze voorkeur. In een driejarige cao gaan de lonen wat ons betreft met 10 procent omhoog.”De huidige cao voor de ongeveer 12.000 werknemers in het openbaar vervoer loopt eind dit jaar af. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten 5 oktober. Hoog op de agenda staat het dreigende tekort aan chauffeurs. “De werkgevers zien het probleem wel en waarschuwen zelfs al voor gaten in de dienstregeling, maar ondernemen te weinig actie om meer chauffeurs binnen te halen. Het is voor ons onacceptabel als dit tekort straks op de huidige chauffeurs wordt afgewenteld. Velen ervaren nu al een hoge werkdruk.”

Sector kan aantrekkelijker
In de voorstellenbrief die CNV Vakmensen vandaag naar de werkgevers heeft gestuurd, staan concrete voorstellen om het openbaar vervoer voor werknemers aantrekkelijk te maken en te houden. “Er is zoveel mogelijk”, zegt Van der Meulen. “Het gaat niet alleen om loon, maar ook om scholing, meer keuzes in de roosters, perspectief op een vaste baan, uitbreiding van het vaderschapsverlof, een lagere werkdruk en een betere ouderenregeling. Wij denken graag met de werkgevers mee hoe we meer mensen kunnen interesseren voor een baan in het openbaar vervoer.”

Een greep uit de voorstellen die de CNV-onderhandelaar volgende week op tafel legt:
> Scholing – Uitbreiding van het individuele scholingsbudget (de leerrekening). Naast het inleggen van atv-dagen en bovenwettelijke vakantiedagen (wat nu al mogelijk is) stort de werkgever jaarlijks 150 euro op de leerrekening.
> Loopbaanbeleid – Meer mogelijkheden voor variatie in het werk en meer aandacht voor volgende loopbaanstappen.
> Werkdruk – Meer rustmomenten in de dienstroosters en meer keuzemogelijkheden, zodat chauffeurs zoveel mogelijk kunnen werken op de tijden dat zij graag willen.
> Vaderschapsverlof – Doorbetaald vaderschapsverlof van een maand (in plaats van de huidige 2 wettelijke dagen).
> Ouderen – Uitbreiding van de huidige ouderenregeling, zodat oudere chauffeurs op een gezonde manier zo lang mogelijk aan het werk kunnen blijven.

Raadpleging werknemers
De voorstellenbrief is opgesteld na een uitgebreide raadpleging onder werknemers, waaronder een enquête en een discussie via het online platform Je Achterban.

Cao
De cao openbaar vervoer geldt voor ongeveer 12.000 werknemers bij grote vervoersbedrijven als Connexxion, Arriva, Syntus en Qbuzz.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 1 reactie

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 2 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 681 keer.