Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 6 oktober 2017 om 13:02 uur. 

Plantenbakken voor hoger veiligheidsgevoel fietsers

DELFT - Deze week plaatst Spoorzone Delft tijdelijke plantenbakken langs het fietspad Houttuinen. Deze tijdelijke maatregel is het resultaat van een nauwe samenwerking met de voor dit onderwerp opgerichte werkgroep.De plantenbakken dragen naar verwachting bij aan een hoger veiligheidsgevoel voor fietsers en zorgen voor vergroening van het stationsgebied.

Situatie
Op het moment dat er vragen kwamen over de veiligheid van het fietspad langs de Houttuinen is er een werkgroep opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van belangenverenigingen, zoals de Fietsersbond, mensen uit de omgeving en Spoorzone Delft. Na het mislukken van een pilot met barriers - die opzettelijk de gracht in werden geduwd - is aanvankelijk samen met de werkgroep besloten geen nieuwe tijdelijke maatregelen te nemen. Spoorzone Delft heeft in overleg met de werkgroep besloten te wachten met een definitieve oplossing tot de plaatsing van de steigers in de Westsingelgracht en het gereedkomen van de openbare ruimte. De uitvoering van dit project “Steigers” is verschoven naar de eerste helft van 2018. Daarmee vertraagt ook de definitieve oplossing. In het belang van de verkeersveiligheid is daarom alsnog voor een tijdelijke maatregel gekozen in de vorm van plantenbakken. Bijkomend voordeel hiervan is dat de plantenbakken bijdragen aan de veelgehoorde wens uit de stad om het stationsgebied groener te maken.

De werkgroep is zich ervan bewust dat deze plantenbakken geen volledige afscheiding vormen tussen het fietspad en het water, maar verwacht dat de bakken een positief effect hebben op de veiligheidsbeleving van fietsers.

Definitieve maatregel
De plantenbakken zijn een tijdelijke maatregel tot in ieder geval mei 2018. Eind november 2017 worden de nieuwe fietspaden over de Westvest en de Nieuwe Gracht in gebruik genomen. Ook worden in de eerste helft van 2018 steigers in het water geplaatst. Als het hele gebied klaar is, wordt met belanghebbenden en deskundigen bekeken hoe de verkeersstromen precies lopen. Parallel aan de tijdelijke maatregel wordt de besluitvorming in gang gezet voor een definitieve oplossing in samenhang met het steigerproject. De ervaringen van gebruikers met de plantenbakken worden meegenomen in deze besluitvorming.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 2 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 10 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 726 keer.