Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 14:53 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 22 oktober 2017 om 13:54 uur. 

Rotterdamse VVD wil uitbreiding P+R’s

ROTTERDAM - De Rotterdamse VVD stelt voor dat het college kijkt naar uitbreidingsmogelijkheden van Park + Ride’s aan de rand van de stad. Raadslid Jan-Willem Verheij: ‘P+R’s die aansluiten op het ov-netwerk van Rotterdam zijn populair. Zo populair dat ze overvol raken.’‘Daarom stellen wij voor om te onderzoeken op welke knooppunten deze uitbreiding mogelijk is of waar eventueel een extra P+R gerealiseerd kan worden. Zo blijft onze stad goed bereikbaar.’

Door uitbreiding van de hoeveelheid parkeerplekken wil het VVD-raadslid de P+R’s aantrekkelijk houden. De VVD heeft altijd gepleit om de P+R’s gratis te houden. Dit beleid werpt nu zijn vruchten af.

Verheij: ‘Bezoekers kiezen steeds vaker voor het gemak van de P+R: goed bereikbaar met de auto, en daarna met het openbaar vervoer door naar het centrum. Ideaal, maar dan moet er wel genoeg plek zijn. Nu rekenen mensen op een parkeerplek bij de P+R en bij aankomst sta je voor een dichte slagboom. We willen niet dat door te weinig plek mensen gedwongen worden alsnog naar het centrum door te rijden.’

P+R’s zijn een duurzaam alternatief voor een parkeerplek in het centrum. Dit is in tegenstelling tot de milieuzone wél een maatregel die voor schonere lucht zorgt. Parkeren op een P+R-terrein zorgt voor minder drukte en uitstoot in het centrum, maar geeft mensen toch de keuze om met de auto naar Rotterdam te komen.

‘De wethouder kiest ervoor om een milieuzone in te voeren om auto’s te weren en tegelijkertijd lokt hij de auto’s met verlaagde parkeertarieven in parkeergarages in het centrum. Lekker tegenstrijdig. Hoera voor de lage parkeertarieven omdat de auto geen melkkoe is. Nu de parkeerfaciliteiten aan de rand van de stad nog op orde maken,’ zegt Verheij.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 1 reactie

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 2 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 660 keer.