Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 28 oktober 2017 om 12:49 uur. 

Vanaf 1 december geen contant geld meer in alle Brabantse bussen

DEN BOSCH - Vanaf woensdag 1 november is het na 19.00 uur niet meer mogelijk om een vervoerbewijs in een Brabantse bus te betalen met contant geld. Dit is een vervolgstap op de proef die al eerder is gestart in de stadsbussen in Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch.Met ingang van vrijdag 1 december volgt de laatste stap en wordt helemaal geen contant geld meer geaccepteerd in alle Brabantse bussen. Arriva, Hermes en provincie Noord-Brabant verbeteren op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger.

Er is inmiddels een reizigerscampagne gestart, via de schermen in de bussen, reclame en media.

Betaalmethodes
Vanaf 1 december reis je met de OV-chipkaart of betaal je een kaartje in de bus bij de buschauffeur met pin, contactloos of creditcard. Ook is het mogelijk een e-ticket aan te schaffen (zowel geprint als digitaal op de smartphone te gebruiken) of een vervoerbewijs te kopen in de voorverkoop bij de Arriva Store en overige verkooppunten in de regio.

Uitrol Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’
Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen sinds medio 2016 al bezig met een pakket aan maatregelen om de hoeveelheid contant geld op de bus te verminderen. Dit hele pakket aan maatregelen is onderdeel van het landelijke Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’. Sinds  1 oktober 2016 is het al niet meer mogelijk om na 19.00 uur met contant geld een vervoerbewijs te kopen in de stadsbussen in Tilburg. Sinds 1 maart 2017 geldt dit ook voor de stadsbussen in Breda en ‘s-Hertogenbosch. De ervaringen van de buschauffeurs en reizigers zijn positief!

Alle Brabantse bussen zijn voorzien van een nieuw betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin, contactloos of creditcard. De chauffeur hoeft hiervoor geen vooraf gedrukte kaartjes meer mee te nemen, dit gaat allemaal via het betaalsysteem. Ook de buurtbussen zijn voorzien van betaalapparatuur, zodat ook daar een kaartje betaald kan worden met pin, contactloos of creditcard. Alle stappen uit het plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’ zijn zorgvuldig uitgevoerd, volgens drie voorwaarden:
·         Stabiele en goed functionerende techniek
·         Overeenstemming met alle betrokken overheden
·         Goed geïnformeerde reizigers.

Voor Brabant is nu het moment aangebroken om volledig over te stappen naar cashloos betalen. Vanaf 1 december kun je geen vervoerbewijs meer kopen met contant geld in een Brabantse bus. Dit geldt ook voor de buurtbussen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 2 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 10 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 500 keer.