Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 14:53 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 6 november 2017 om 15:26 uur. 

Tramrestaurant Hoftrammm rijdt 1.000ste rit op 7 november

DEN HAAG - Op 7 november rijdt tramrestaurant Hoftrammm voor de 1.000ste keer uit. De voormalige Haagse tram, met nummer 3035, is sinds 3 jaar omgebouwd tot rijdend restaurant.6 dagen per week kunnen 44 gasten genieten van de culinaire uitspattingen van Executive Chef Pierre Wind, terwijl de tram zich een weg baant door het centrum van Den Haag, naar Scheveningen en terug. Met behulp crowdfunding, waaraan 177 personen meededen, heeft oprichter en eigenaar Bobby van Galen (38) zijn droom kunnen naleven en staat het restaurant staat sinds 11 mei 2014 officieel “op de rails”.

“Het is uitermate bijzonder om mee te maken, dat je droom werkelijkheid wordt. Elke dag werken we erg hard met het gehele team, om alle gasten een bijzondere belevenis te geven. Dat we dit voor de 1.000ste keer mogen gaan doen, is voor ons een bijzondere mijlpaal, maar maakt rit 999 of 1001 niet minder belangrijk”; aldus Van Galen.

Ook voor televisiekok Pierre Wind is dit een bijzonder moment: “Ik heb vanaf dag 1 geloofd in dit concept”. Als Executive Chefkok vervult Pierre Wind niet alleen een culinair adviserende rol. Hij rijdt gemiddeld 1 keer per week mee aan boord en is uiteraard op 7 november ook aanwezig. “Ik heb met Bobby afgesproken dat onze menu’s 50% experimenteel en 50% traditioneel mogen zijn. Bobby zorgt voor tegengewicht, maar gelukkig kan ik in de gerechten nog wel de grens opzoeken”.

De droom krijgt een vervolg
De 44 gasten die op de 1.000ste rit meerijden, krijgen ook een “sneak preview” in het (nog te openen) nieuwe restaurant van het duo Wind en van Galen. Aan de Laan van Middenburg 1 in Voorburg verrijst Trammmhuys. “Onze voorbereidingskeuken voor de culinaire tramritten is op deze locatie gevestigd. We hebben dit de laatste weken verbouwd, zodat het ook plaats biedt aan ongeveer 26 gasten. In het restaurant is de keuken gebouwd in een oude tram. Dit keer dus geen restaurant in een tram, maar een tram in het restaurant. Ook dit maal is Pierre Wind verantwoordelijk voor de gerechten, waarin Cuisine á la table (afmaken van gerechten aan tafel) centraal staat. Op 29 november opent Trammmhuys officieel de deuren, maar op 7 november krijgen de 44 gasten van Hoftrammm alvast een voorproefje”; aldus van Galen.Voormalig GTL8 HTM 3004 in het Trammmhuys

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 1 reactie

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 2 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 890 keer.