Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 4 december 2017 om 12:31 uur. 

Jongeren willen "Scheveningen kapot maken"

DEN HAAG - Zondagavond werden er veel eenheden van de politie ingezet nadat jongeren zich hadden verzameld om Scheveningen `kapot` te maken.Een grote groep jongeren uit onder andere Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag heeft via social media afgesproken voor `Herres op Skiffa`, straattaal voor `Scheveningen kapot maken`. Waarom deze jongeren voor onrust zorgen is niet bekend.

Vorige week zondag was het de tweede keer. Jongeren gooiden met vuurwerk en schopten herrie. Het was daardoor onrustig op de boulevard van Scheveningen. Toen agenten de groep hadden begeleid naar het openbaar vervoer werd het onrustig in het centrum van Den Haag. De politie heeft toen één persoon aangehouden. 

Gisteren heeft dezelfde groep weer afgesproken voor `Herres op Skiffa deel 3`. De politie was massaal aanwezig op de boulevard van Scheveningen en het Centraal Station (CS) van Den Haag.

De jongeren zijn van de Boulevard gedreven en zij zijn vervolgens een tram van lijn 9 in gevlucht. Deze tram is op de Nieuwe Parklaan staande gehouden door de politie. De `gewone` passagiers mochten de tram verlaten en wachten op de volgende tram. De overlast gevende jeugd moest in de tram blijven zitten en de tram is vervolgens onder politiebegeleiding doorgereden naar het Centraal Station.

Daar stond inmiddels veel politie klaar, waaronder het Parate Peloton. De jongeren zijn één voor één uit de tram gehaald en vervolgens gefouilleerd en gecontroleerd. Er werd bij jongeren onder andere vuurwerk en eieren aangetroffen.

De politie heeft tenminste acht jongeren aangehouden, onder andere voor het bezit van vuurwerk en het niet voldoen aan een vordering. Controleurs van de HTM hebben 15 jongeren zonder vervoersbewijs op de bon geslingerd. Het tramverkeer was door dit alles enige tijd gestremd.

Wanneer de eerste keer is geweest dat deze groep heeft afgesproken (Herres op Skiffa deel 1) is niet bekend.

Kijk voor meer foto`s en een video op www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/21-politieonderzoeken/28127-herres-op-skiffa-deel-drie-scheveningen-kapot-maken.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 975 keer.