Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 13 maart 2018 om 16:59 uur. 

Connexxion, GVB en ROC Twente leiden jong talent op tot buschauffeur

AMSTERDAM - GVB en Connexxion gaan 15 mbo-leerlingen klaarstomen om als buschauffeur aan de slag te gaan.Eric Bavelaar van Connexxion: “Dit is uniek. Nog nooit eerder hebben twee ov-bedrijven en een mbo-school de handen ineengeslagen om samen jong talent een praktijkgerichte opleiding aan te bieden en ze ook meteen een kans geven om na de opleiding door te stromen naar een vast contract.” Herman Kobes, ov-docent aan het ROC Twente en zelf ook nog regelmatig nog op de bus te vinden, vult aan: “Wij zijn enorm trots om op deze wijze onze bijdrage te leveren. Door onze jarenlange ervaring als ov-opleider hebben we de kennis in huis om straks sociaalvaardige en vakbekwame buschauffeurs af te leveren.”

Creatiever werven
Het is voor ov-bedrijven steeds lastiger om goede buschauffeurs te vinden, daarom worden werkgevers gedwongen om buiten de bestaande kaders te denken. Debby Woesthuis, vervoermanager Bus bij GVB: “Zowel Connexxion als GVB doen al het mogelijke om nieuwe buschauffeurs te werven, maar het is een krappe markt. We werven via beurzen, social media, gaan langs op scholen, bieden stages aan, maar een eigen opleiding hadden we allebei nog niet. Het is een unieke kans voor alle partijen. De leerlingen kunnen werkervaring opdoen én een opleiding volgen met kans op een contract. Wij binden op die manier al in een heel vroeg stadium jong talent aan ons dat heel bewust voor het vak van buschauffeur kiest.”

Vaste baan
De bbl-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) staat in het teken van het behalen van het busrijbewijs en het mbo-diploma niveau 2. Het gaat om een BBL-contract van 20 uur per week vier dagen leren/werken één dag school. Het aantal uren bouwt naarmate het traject vordert op naar een contract van 32 uur. Tijdens het eenjarig opleidingstraject maken de leerlingen al meteen kennis met het vervoeren van reizigers. Als kers op de taart kunnen ze na het succesvol afronden van de opleiding doorstromen naar een vaste baan als buschauffeur binnen GVB of Connexxion.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 10 DECEMBER 2018

 - Den Haag heeft weer een gezellige Kersttram - 17 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018

 - Popmuseum naar Den Haag of niet?

 - Oppepper voor winkelcentrum Leyweg - 1 reactie

 - De nieuwe metro’s van Amsterdam in beeldGelezen: 1060 keer.Er zijn op dit moment 13 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!