Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 15 april 2018 om 13:51 uur. 

Beter voor Rijswijk: Buslijn 18 en 23 moeten volledige route blijven rijden

RIJSWIJK - Beter voor Rijswijk heeft grote bezwaren tegen de plannen van de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om de buslijnen 18 en 23 in te korten.Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de MRDH van plan is naast het inkorten van buslijn 23 ook buslijn 18 in te korten. Buslijn 23 rijdt in de wintermaanden niet meer door naar Kijkduin. Buslijn 18 stopt in Steenvoorde Zuid. Steenvoorde Noord en De Schilp zullen zonder deze buslijn moeten doen.

Bewoners schrijven brieven en mails naar de leden van de gemeenteraad en spreken de zorgen over de bereikbaarheid van-naar de woonwijken de Strijp/Endesant/Ministerbuurt en Sport- en welzijnscentrum de Schilp, wanneer het voorstel van HTM aan MRDH eind 2018 wordt doorgevoerd.

Er ligt een voorstel om het traject van bus 18 tussen Rijswijk De Schilp en de halte Aletta Jacobsstraat geheel op te heffen. Sowieso vervalt buslijn 18 helemaal. Buslijn 22 neemt een deel van de huidige route over. Het voorziene nieuwe eindpunt zou Rijswijk Steenvoorde worden op de Eykelenburglaan ter hoogte van uitvaartcentrum Eykelenburg.

In de woonwijken Strijp/Endesant/Ministerbuurt wonen tussen de 4000-7000 Rijswijkse inwoners (bron: cbs.nl). Bij doorgang van deze voorstellen hebben deze drie Rijswijkse woonwijken én Sport- en welzijnscentrum de Schilp geen rechtstreekse openbaar vervoerverbinding meer met Den Haag CS/HS én het Haagse centrum. Inwoners van Rijswijk die vrijwillig of verplicht afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, worden door deze maatregelen beperkt in hun bewegingsvrijheid en/of hun woon-werkmogelijkheden. Eykelenburg is een uitvaartcentrum, heeft beperkte openingstijden en heeft reeds een rechtstreekse verbinding (tram 17) met een groot deel van Rijswijk, met Rijswijk station én Den Haag CS/HS.

Raadslid Ed Braam: "Deze lijnen dienen niet te worden ingekort. Beter voor Rijswijk zal het verzoek bespreken bij de eerstvolgende commissievergadering op 24 april 2018. De gemeente Rijswijk dient deze zorgelijke situatie te keren".
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 10 DECEMBER 2018

 - Den Haag heeft weer een gezellige Kersttram - 17 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018

 - Popmuseum naar Den Haag of niet?

 - Oppepper voor winkelcentrum Leyweg - 1 reactie

 - De nieuwe metro’s van Amsterdam in beeldGelezen: 1135 keer.Er zijn op dit moment 14 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!